Dispar panourile şi pânzele publicitare de pe Casa de Cultură. „Până la 1 septembrie, vor fi date jos!”

3352
Dispar panourile şi pânzele publicitare de pe Casa de Cultură. „Până la 1 septembrie, vor fi date jos!” - fonddispar1-1629393606.jpg

Articole de la același autor

Inesteticele panouri şi pânze publicitare din Constanţa atârnate pe clădiri, blocuri, garduri, vor dispărea în perioada următoare. Regulamentul local de publicitate şi afişaj stradal începe să producă efecte. Deja, reclamele din zonele publice sunt analizate şi urmează să fie avizate de specialiştii din proaspăt înfiinţata Comisie de Estetică Urbană.

Clădirea Casei de Cultură nu va mai fi ascunsă în spatele mesh-urilor colorate cu diferite mesaje de publicitate. Pânzele vor fi demontate şi nu vor mai putea fi expuse, măsura fiind prevăzută în noul Regulament local de publicitate şi afişaj stradal al municipiului Constanţa. „Noi am propus în regulament ca aceste reclame să nu mai fie puse pe imobile. Pe Casa de Cultură sunt, în prezent, trei, însă ele vor fi scoase. Poliţia locală a constatat prezenţa mesh-urilor şi a notificat administratorul clădirii să le dezafecteze. Până la 1 septembrie, ele vor fi date jos”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, consilierul local Cătălin Iacob.

Conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa a luat act de înştiinţarea autorităţilor locale şi susţine că se va conforma. „Am fost notificaţi de Poliţia Locală şi până pe 1 septembrie le vom lua de acolo. Nu avem ce să facem. Ne afectează această decizie, din punct de vedere financiar, având în vedere că erau contracte de publicitate în derulare, dar vom vedea ce vom putea face”, a precizat directorul Casei de Cultură, Constantin Grosu.

Comisia de Estetică Urbană analizează reclamele din oraş

În vizorul Poliţiei Locale Constanţa sunt şi alte astfel de panouri sau mesh-uri publicitare. Potrivit consilierului local, vor fi demontate mai multe asemenea reclame, mai ales în centrul municipiului. „Am discutat cu reprezentanţii Poliţiei Locale şi vor începe din toamnă să facă verificări şi să notifice administratorii. Avem un regulament care trebuie pus în aplicare şi trebuie să ne ocupăm şi de el”, a precizat Cătălin Iacob.

De asemenea, a intrat în funcţiune şi Comisia de Estetică Urbană din cadrul Primăriei Constanţa. „Specialiştii au început deja să aprobe proiecte. În atenţia lor, este, în prezent, avizul pentru publicitatea de pe mijloacele de transport în comun ale CT BUS”, a adăugat consilierul local. Această comisie este compusă din arhitecţi, urbanişti şi specialişti în monumente istorice.

„Dorim ca afişele să fie mult mai discrete, să arate civilizat şi după anumite reguli, ţinându-se cont de arhitectura şi culoarea clădirilor. Nu vrem ca peisajul urban să mai arate ca o sorcovă”, a completat Cătălin Iacob.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4882 secunde