Directorii Spitalului Județean Constanța și-au dat demisia

2504
Noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, dr. Ion Niculescu, a început să-și pregătească echipa de directori alături de care va conduce unitatea medicală. Urmând exemplul dr. Ioan Tiberiu Tofolean, care s-a retras din fruntea spitalului la începutul săptămânii trecute, cei trei directori care mai rămăseseră în funcție și-au prezentat, la rândul lor, demisiile.
Este vorba de directorul medical - dr. Bogdan Câmpineanu, care se va întoarce în cadrul Centrului de Hemodializă, directorul de cercetări și dezvoltare - dr. Doina Catrinoiu, care va activa în Clinica de Diabet și Boli de Nutriție și directorul de îngrijiri medicale - asist. Mirela Răileanu. În cursul zilei de ieri, managerul Ion Niculescu nu făcuse nominalizări decât pentru funcția de director medical, pentru celelalte posturi urmând să ia o decizie pe parcursul săptămânii.
"Având în vedere demisia dr. Câmpineanu, începând de astăzi noul director medical al SCJU Constanța este dr. Alina Nicoară", a precizat dr. Ion Niculescu. Precizăm că Alina Nicoară este specialist în semiologie medicală. Acesta este al treilea director numit la conducerea spitalului constănțean, după Aurelia Pătrănoiu, desemnată pentru funcția de director economic și Marinică Dragu, ca director administrativ - ambii aduși de noul manager de la Spitalul Municipal Mangalia.
Cât privește măsura de internare obligatorie a pacienților în stare gravă, impusă de Minis-terul Sănătății, dr. Ion Niculescu susține că nu există impedimente pentru a fi pusă în aplicare la SCJU Constanța. "Întotdeauna se va proceda la păstrarea unui număr de paturi pentru nevoile Unității de Primire Urgențe. Există însă niște contradicții. Nu poți să nu-i internezi pe cei care vin la spital în stare gravă, dar nici nu poți să-i dai afară pe pacienții aflați în spital", a afirmat dr. Ion Niculescu.
De altfel, una dintre marile probleme ale spitalului constănțean este lipsa de spațiu, motiv pentru care pacienții s-au plâns în repetate rânduri că sunt nevoiți să doarmă câte doi în pat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8303 secunde