În doi ani

Din cei 800 de medici acuzați de malpraxis, doar unul a pierdut dreptul de a profesa

372
În ultimii doi ani, Colegiile Județene ale Medicilor au înregistrat 801 dosare de malpraxis. 800 dintre ele au fost soluționate însă în avantajul medicilor, și un singur doctor a pierdut definitiv dreptul de a practica medicina. Cei mai mulți medici au fost pedepsiți pentru erorile medicale comise doar cu o ușoară mustrare, o amendă sau un vot de blam din partea colegilor.
Anul trecut, Colegiile Județene ale Medicilor au înregistrat 513 dosare, cu medici acuzați de comiterea unor greșeli medicale. 436 dintre doctorii reclamați nu au fost sancționați, primind din parte Comisiei de Disciplină o ușoară mustrare. Șapte medici au primit interdicții de a profesa pe o perioadă scurtă, și doar unul singur a pierdut definitiv dreptul de a practica medicina.  În celelalte cazuri, medicii au fost sancționați doar cu avertismente, voturi de blam sau amenzi.
În 2008, din 288 de dosare înre-gistrate la Colegiile Județene până la 1 septembrie, 194 au fost solu-ționate cu mustrări. Nici unul dintre medicii acuzați de pacienții lor de comiterea unor grave greșeli medicale nu a fost eliminat definitiv din sistemul medical de Colegiul Medicilor. Doar șapte medici au primit interdicții temporare de a profesa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9323 secunde