Din ce trăiesc oare? Aproape o treime din români nu au serviciu!

3370
5
Din ce trăiesc oare? Aproape o treime din români  nu au serviciu! - holiday3-1494311768.jpg

Articole de la același autor

Doar ce am sărbătorit Ziua Internațională a Muncii, dar românii nu sunt printre cei mai harnici. Aproape o treime din români nu muncesc și nici nu își caută de muncă.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în țara noastră, aproape trei sferturi din populație au vârste de muncă, adică între 15 și 64 de ani, însă mai mult de 30 la sută din aceștia nu muncesc.

Astfel, populația ocupată cuprinde 8.554.000 de persoane, mai mult de jumătate fiind bărbați. Majoritatea persoanelor ocupate sunt absolvenți ai învățământului liceal și profesional. Ponderea persoanelor cu studii universitare este de 18,7 la sută, iar cea a persoanelor cu nivel de instruire gimnazial, primar și fără școală absolvită este de 24,9 la sută.

Distribuția populației ocupate după statutul profesional arată că ponderea salariaților (68,3 la sută) este cea mai ridicată în totalul populației ocupate. Lucrătorii pe cont propriu și lucrătorii familiali neremunerați reprezintă 30,6 la sută din populația ocupată.

Sectorul public concentrează 15,3 la sută din populația ocupată, iar în sectorul mixt lucrează 1,1 la sută din persoanele ocupate. Durata medie obișnuită a săptămânii de lucru pentru persoanele ocupate a fost de 40 de ore pe săptămână, iar durata medie efectivă a fost de 38,8 ore pe săptămână. 

Comentează știrea

CRISTI
8 mai 2017
??

si topaim ca suntem fericiti de 1 mai

Mircea
8 mai 2017
Vrajeli si abureli,jumatati de adevar,ca in comunism

Daca ai studii superioare,esti somer deja de lunga durata dar ai si peste 50 de ani,nu ai nlucrat niciodata ca necalificat sau nu ai deprinderi pantru a fi sudor sau alte astea,cel mai bine at fi sa mori,sa fii eutanasiat. Sociatetea oricum te considera puturos daca spui ca nu poti face munci brute in mod sustinut asa cum ar face orice tigan tanar analfabet care fiind hot e din lumea buna si deci nu trebuie sa munceasca. Pacat ca AJOFM-ul si statul in general nu au programe de incurajare a emigrarii romanilor fara sanse in Romania dar bine primiti in alte tari.

Claudia
8 mai 2017
Neavenit subiectul!

Intrebati orice angajator din tara asta daca e dispus sa angajeze persoane trecute de 40-45 de ani......de 50-55 ce sa mai vorbim?!!!!.....Intrebare retorica......stim cu totii adevarul.....discriminarea pe criterii de varsta e la ea acasa in Romania......O spun in cunostinta de cauza, fiind in cautarea unui loc de munca de mai bine de 8 ani, deja am imbatranit de atata cautare......M-am straduit sa urmez studii superioare dupa 40 de ani, am urmat tot felul de cursuri si calificari, in zadar......Nu esti luat in consideratie nici cat negru sub unghie, iar ca femeie, daca n-ai botox, silicoane, dos bombat, conduita libertina si picioarele pan'la intrerupator, aleluia!!!! Asta e !!! Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!!!!

anti-marlanul
8 mai 2017
cand n-are bani,

romanul care nu munceste are sponsori sau schimba 100 euro-era o gluma!In fiecare familie,exista cel putin un atarnator care capuseaza eforturile celor care muncesc!O gluma in sine este sistemul din Romania,adica anti-romani si pro-tigani,negrii,sirieni,si-n general orice minoritate de mokangii si puturosi o duce f.f.bine,in special in C-ta,raiul putorilor ordinare si descurcaretilor.

STOIAN STANCIU
25 mai 2017
COMENTARIU

URGENT.Cautam colaboratori pentru a lucra acasa pe calculator minim doua ore pe zi,beneficind de castiguri serioase.Oferim si cerem seriozitate.Daca va-ti hotarit certi ''detalii'' la email [email protected] si va raspund cat pot de repede.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.635 secunde