Din ce în ce mai multe cadre medicale din Constanța, confirmate cu Covid-19

412
Din ce în ce mai multe cadre medicale din Constanța, confirmate cu Covid-19 - covidsanatatesursaglobalhealthne-1587393709.jpg

Articole de la același autor

Numărul cadrelor medicale confirmate cu noul coronavirus, Covid-19, este în creștere de la o zi la alta. În Constanța, sunt infectate 16 cadre medicale, potrivit statisticii puse la punct de Federația "Solidaritatea Sanitară", cele mai multe fiind în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța.

Federația "Solidaritatea Sanitară" a lansat, săptămâna trecută, o platformă de monitorizare a infectării SARS-CoV-2 a cadrelor medicale. Scopul acestei platforme este, după cum au subliniat reprezentanții federației, să ofere o imagine de ansamblu și concret, situația fiecărei unități sanitare, pentru a putea fi luate măsurile necesare.

Înainte de sărbătorile pascale, la nivelul unităților din județul Constanța, erau înregistrate 9 cadre medicale confirmate cu noul coronavirus. Ieri, numărul acestora aproape se dublase, fiind confirmate 16 cazuri de cadre medicale confirmate cu Covid-19.

Cele mai multe cazuri sunt confirmate în rândul angajaților Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța - 14 cazuri, în vreme ce la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța este confirmat un caz - o asistentă, aflată în prezent sub tratament, în vreme ce colegii ei de pe tură sunt în izolare -, iar la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, un caz.

La nivelul țării, ieri, erau confirmate 1.705 cadre medicale cu virusul respectiv, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în județul Suceava - 593, urmat de Botoșani - 121 cazuri, Vrancea - 77 cazuri, Hunedoara - 71 cazuri, Neamț - 66 cazuri, Arad - 53 cazuri, Galați - 40 cazuri.

XXX

Pe de altă parte, Federația "Solidaritatea Sanitară" a realizat o evaluare o situației sistemului sanitar în lupta cu pandemia, rezultatele fiind făcute publice la sfârșitul săptămânii trecute. Personalul sanitar chestionat s-a arătat insuficient protejat, chiar dacă, în ultima perioadă, a crescut numărul echipamentelor individuale de protecție.

"Principalele deficiențe (care arată totodată direcțiile în care este necesară intervenția urgentă) indicate de respondenți: absența camerelor de decontaminare - circa 60%; echipamentul individual de protecție insuficient - circa 60%; lipsa echipamentului individual de protecție în conformitate cu nevoile salariaților și la calitatea necesară: circa 51%; absența verificării salariaților cu privire la existența simptomelor de infecție la intrarea la muncă: 51%; absența sistemului de monitorizare a infecțiilor nosocomiale pentru personal: circa 46,5%", au transmis reprezentanții federației. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7517 secunde