Dezvoltarea staţiunii Mamaia, pe mâna investitorilor imobiliari. Autorităţile, fără planuri concrete

2942
Dezvoltarea staţiunii Mamaia, pe mâna investitorilor imobiliari. Autorităţile, fără planuri concrete - fond-1609872192.jpg

Articole de la același autor

Iarna blândă a fost un real ajutor pentru domeniul construcţiilor. În Mamaia s-a lucrat la foc continuu în toată această perioadă. Se ridică blocuri, se ridică hoteluri şi se amenajează terase şi restaurante. Simultan, pe plaje se lucrează la înnisipare. Doar spaţii verzi, parcări şi parcuri nu se fac. În rest, Mamaia se „dezvoltă”!

Deşi pare că nu mai este loc nici să arunci un ac în staţiunea Mamaia, Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa a emis, în ultimele luni, zeci de autorizaţii pentru construcţii şi lucrări diferite, atât pe partea cu marea, cât şi pe partea cu Lacul Siutghiol. Investitorii imobiliari îşi continuă planurile de dezvoltare şi ridică bloc după bloc. Dispar, pe rând, şi ultimele zone verzi care mai erau neocupate.

Chiar lângă pavilionul expoziţional, o companie, SC Good Connection SRL, ridică un imobil de cinci etaje cu locuinţe colective. Vizavi, pe partea cu plaja, este, în lucru, încă un Plan Urbanistic Zonal pentru avizarea mai multor imobile cu patru, cinci sau şase etaje, în zona Pescărie, beneficiar fiind familia Maticiuc. La intrarea în Parcul Tăbăcărie, în apropierea parcului de distracţii, SC Oil Depol SRL a obţinut, în luna octombrie a anului trecut, Autorizaţia de Construcţie nr. 1.414 pentru modificarea proiectului în curs de execuţie, autorizat în anul 2017, pentru construire imobil locuinţe colective cu subsol, parter şi şase etaje.

Tot la finele anului trecut, SC Euro Vial Residence a primit autorizaţia pentru modificarea proiectului rezidenţial de pe malul lacului şi supraetajare cu încă un nivel a corpurilor A şi B, prevăzute iniţial cu cinci etaje. Modificare prevede şi Certificatul de Urbanism obţinut de Stere Lascu, în luna noiembrie 2020, pentru extinderea corpului C1 parter – Grup Sanitar Marea Neagră Vest, la parter şi opt etaje, cu funcţiunea de spaţiu comercial şi parcare.

Blocuri în loc de spaţii verzi, parcuri şi parcări

Certificat de Urbanism a fost emis şi pentru Marco Chim SRL care va construi un imobil cu subsol, parter şi şase etaje, cu funcţiunea de vilă turistică, pe bulevardul Mamaia, la nr. 425, în apropiere de Hotel Astoria. De asemenea, în zona Hotelului Sulina, a fost avizată de Direcţia de Urbanism ridicarea unui imobil cu subsol, parter şi patru etaje, care va deveni hotel – apartament. Imobilul urmează să fie executat prin accesare de fonduri europene, solicitantul fiind SC Canal S, prin Daniel Tatu.

Schimbări se pregătesc şi în zona de nord a staţiunii: SC General Hotel Group SRL a primit Certificat de Urbanism pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru perimetrul Camping Turist Mamaia. Se pare că solicitantul intenţionează amenajarea unui cartier rezidenţial de lux în locul fostului camping, mai ales că acesta se află în apropierea cluburilor şi a mai multor hoteluri şi blocuri cu spaţii de cazare premium.

Este evident că investitorii imobiliari se mişcă mult mai repede decât autorităţile. Aşteptăm cu interes, în continuare, planurile Primăriei Constanţa pentru staţiunea Mamaia, pentru fluidizarea accesului turiştilor, pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare, dar mai ales pentru amenajarea de spaţii verzi şi zone de petrecere a timpului liber.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.189 secunde