Dezastrul de sub podul IPMC: "Este jale. Suntem ultimii oameni"

1648
5

Podul IPMC este unul dintre cele mai vestite din Constanța. S-a tot vorbit despre el, despre cât de distrus este, despre bucățile de beton care cad în curțile oamenilor și despre cât de șubrezit este. Puțini au văzut însă vreodată și cum arată zona de sub pod, mai ales în apropierea Bd-ului I.C. Brătianu.
Cu toții suntem preocupați despre cum arată podul IPMC la suprafață, dacă și cât mai rezistă traficului intens și când se va circula normal pe el. Însă nu ne-am uitat niciodată dedesubt, să vedem ce este acolo și, mai ales, cum locuiesc oamenii de sub pod. S-au obișnuit cu zgomotul, cu poluarea, chiar și cu bucățile de beton care le cad în curte, dar nu se pot obișnui sub nicio formă cu mizeria și mirosul de sub pod.
Locatarii caselor și ai blocurilor din zonă sunt disperați. La orice oră din zi și din noapte, li se înfățișează în fața ochilor cel mai urât peisaj: mormane de gunoaie, de la resturi menajere la resturi de construcții, cadavre de câini sau alte animale și oameni ai străzii căutând adăpost de ploaia ori de ninsoarea de afară.

"Pur și simplu nu mai putem!"
"Este insuportabil! Pur și simplu nu mai putem. Cum ieșim din scară dăm nas în nas cu așa ceva. Nu este de ajuns că ne trec camioanele toată ziua prin fața geamului, mai trebuie să suportăm și mizeria de dedesubt", ne-a zis indignat, unul dintre locatari. Oamenii spun că au făcut tot felul de demersuri pentru a opri depozitarea gunoaielor sub pod, dar este inutil. "I-am gonit pe cei care vin și se aciuează pe aici. Că ei strâng de prin gunoaie și aduc toate mizeriile. Noi nu aruncăm locatarii, căci avem tomberoanele la doi pași, chiar dacă sunt puse chiar lângă locul de joacă al copiilor. Alții vin și aruncă tot ce nu le mai trebuie. Mai lipsește să ieșim noi, toți vecinii, să facem curat. Dar într-o săptămână se face la loc", ne-a mai spus un alt locatar. "Acum este bine, că este iarnă, dar vara miroase îngrozitor. Este un focar de infecție, chiar la ușa noastră. Și sunt mulți câini. Unii sunt pașnici, dar mai apar și răi care ne latră și ne sperie copiii", a adăugat o vecină de-a bărbatului.

"Și noi trăim tot în Constanța!"
Locatarii spun că au ajuns la limita suportabilității și că nu vor decât să trăiască în condiții decente. "Se tot laudă Mazăre că a făcut și a dres în Constanța. Dar pe noi ne lasă să stăm în mizeria asta. Nu ia nicio măsură, că zice că nu este podul lui. Dar noi ai cui suntem? Și noi trăim tot în Constanța și noi plătim taxe și impozite!", a completat locatarul.
Ceva mai la stânga, dincolo de Bulevardul I.C. Brătianu, singura porțiune curată de sub pod, intrăm într-un alt ghetou. Și acolo situația este la fel de "urât mirositoare". Gunoaiele zac peste tot. Mai grav este că oamenii care locuiesc aici sunt nevoiți să treacă pe sub pod și printre gunoaie ori de câte ori vin sau pleacă de acasă. "Este jale. Suntem ultimii oameni. Nici nu putem să vindem să ne mutăm de aici, căci nu vrea nimeni să cumpere casele noastre. Suntem condamnați să stăm cu bolovanii de beton deasupra capului și cu gunoaiele la poartă", ni s-a plâns aproape deznădăjduit proprietarul uneia din casele de acolo.



Comentează știrea

citizen of cta
24 ianuarie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?(acest anunt il scriu de aproape o luna ,cei din zona am depus cereri telefonice si scrise si nu a venit nimeni sa ia cainii de acolo si nici din zona-bil

e o haita de 7-8 caini maidanezi EXTREM DE AGRESIVI pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator si unii chiar mai mari ca lupii , nu pricep de ce nu au fost eutanasiati sau macar castrati pana acum? TREBUIE LUATI DE ACOLO,INDIFERENT CA II EUTANASIATI SAU CASTRATI, DAR TREBUIE LUATI deoarece sunt exterm de agresivi si ataca in haita(noroc ca era cineva pe strada mai incolo si aveam un batz in mana ca altfel javrele astea maidaneze ataca ,mai ales oamenii singuri) ..aloo,,voi asteptati doar sa se faca sesizari si reclamatii ,nu vedeti ca orasul e plin de haite de caini? De la gar cfr pana dupa orice bloc de pe strada FERDINAND , si de la haitele din tomiS nord pana la haitele de la sudul orasului! Dv asteptati sa mai fie muscati sau mutilati oameni?....luati cainii aia , va rugam, ne dispera pe toti care trecem pe CARAIMAN inspre AUREL VLAICU sau inspre zona abator..si mai ies de acolo si vin in parcul de langa blocuri uneori ,sperie copiii ,batranii,oamenii bolnavi de inima!...aloo,se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .Stiu ca primaurl MAZARE doreste rezolvarea problemei maidanezilor si il sustin dar faceti-va si voi ecarisajul datoria,luati cainii maidanezi de pe strazi,de pe langa blocuri, curti parasite, hardughii si in general de pe spatiul public.Este incredibil la ce s-a ajuns!Colcaie orasul de caini!se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .

citizen of cta
24 ianuarie 2012
acest anunt il scriu de aproape o luna ,cei din zona am depus cereri telefonice si scrise si nu a venit nimeni sa ia cainii de acolo si nici din zona-billa-abator-farului

eu si vecinii am depus cereri peste cereri la ecarisaj si acum 2 luni si acum 3 luni si acum 1 an si ecarisajul nu vrea sa vina sa ia niciun caine.nenorocitilor,pt ce faceti voi si pt ce va luati salariile?

IONUT PRIPISI ,director executiv adjunctPRIMARIA MUN.CTA, DIRECTIA POLITIA LOCALA ,SERVICUL PROTECTIA MEDIULUI
24 ianuarie 2012
Citizen of cta

Va anuntam cu deosebita consideratie ca ai nostri colegi de la servicul dotari urbane ,ecarisaj ,dezinsectie si deratizare sunt niste paraziti si dorm in birouri sau toaca frunze la cainii(pe care nici nu ii prind) si intr-adevar isi iau salariile degeaba pt ca noi degeaba ii sesizam.Pt rezolvarea situatiei va rugam sa va adresati justitiei sau avocatului poporului pt a fi dati in judecata pt neindeplinirea sarcinilor de serviciu ;de asemenea va informam ca puteti da in judecata si primaria CONSTANTA SI CHIAR PE PRIMARUL MAZARE PERSONAL pt punerea in pericol a cetatenilor CONSTANTEI in mod voit deoarece de 2 ani nu se mai castreaza niciun caine si de 1 an cei de la ecarisaj si biobaza spun ca nu mai au bani nici sa ridice cainii maidanezi.Va uram succes si speram sa castigati si la c.e.d.o. impotriva primariei ,primarului si ecarisajului CTA deoarece noi nu suntem vinovati ca ei nu isi fac datoria.

citizen of cta
24 ianuarie 2012
d.PRIPISI

Multumesc,chiar m-am gandit la acest lucru avand in vedere bataia de joc la care ne supune ecarisajul si primaria CONSTANTA de mai bine de 2 ani lasand cainii sa se inmulteasca precum in jungla!cred ca primaria si ecarisajul CTA sunt chiar un caz de atentare la siguranta cetatenilor constanteni si incalca flagrant drepturile omului la viata,sanatate si siguranta.

Miruna
24 ianuarie 2012
suntem ultimii cetateni ai ROMANEI(cel putin din randul marilor orase)

mazare se bazeaza pe faptul ca ori lobotomizatii votaci il vor vota iar(pt pachete de pui si orez) ori nu il vor vota si atunci pleaca si atunci ce sa si mai bata capul cu acest oras?:))..un nesimtit si marlan de ultima spetza!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Social : Acasă la paria Constanței
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Social : Cât de murdară e Constanța
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Social : Evul Mediu în cartierul CET
Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Locuiesc într-o groapă de gunoi
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gunoiul,  la gunoi trage…
Pagina a fost generata in 0.6177 secunde