Dezastru în cartierul Compozitorilor! Străzile, impracticabile din cauza mocirlei și a gropilor

2986
5

Articole de la același autor

Este unul dintre cele mai noi cartiere ale Constanței, este plin de vile luxoase și blocuri moderne, dar te îneci în mocirlă și îți rupi mașina în gropi. Este vorba despre cartierul Compozitorilor, unde, după ploile

din ultimele zile, străzile sunt aproape impracticabile.

De ani de zile, zona s-a dezvoltat într-un ritm alert, numai autoritățile locale nu au putut ține pasul cu investitorii. Deși au băgat milioane de lei în vile noi și frumoase, locuitorii din Compozitorilor sunt nevoiți să ajungă acasă cu… tractorul. Oamenii pleacă cu cizmele de cauciuc în picioare și, când ies la drum asfaltat, se schimbă cu încălțări de stradă.

"Suntem disperați. De ani de zile ne chinuim așa. Iarna, primăvara, toamna, când plouă mai mult, străzile se umplu de bălți și noroaie. Și noi suntem constănțeni, și noi plătim impozite și vrem să avem parte de aceleași condiții ca și ceilalți cetățeni. La noi se întrerupe curentul, nu avem presiune la apă, ne luptăm cu noroaiele, iar primăria nu ia nicio măsură", ni s-a plâns Alina Sima, locuitor al cartierului Compozitorilor.

Nu au terminat nici rețeaua de iluminat public

Situația este cunoscută de autoritățile locale, dar, pentru că zona încă este în dezvoltare, asfaltarea străzilor a fost amânată până când se vor încheia toate lucrările la rețelele de utilități.

În august 2015, a fost demarat proiectul de modernizare și reabilitare a infra-structurii urbane a Polului de Creștere - Constanța. În acest program amplu este cuprinsă și rețeaua de iluminat public a cartierului Compozitorilor, alături de cartierul Baba Novac. Deși directorul de programe din cadrul Primăriei Constanța, Ani Merlă, anunța cu surle și trâmbițe că "se va lucra non-stop, dacă este necesar", pentru ca proiectul să se încheie până la finele lui 2015, se pare că lucrările sunt destul de întârziate. Așadar, locuitorii din Compozitorilor nu au, la ora actuală, nici iluminat public, nici străzi asfaltate. Și nici nu sunt perspective ca lucrările să se încheie prea curând.

Vești bune: se fac studii…

În luna decembrie, Primăria Constanța a emis mai multe certificate de urbanism pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea străzilor din cartierele Compozitorilor, Baba Novac, Palazu Mare și Veteranilor. Pentru cartierul Compozitorilor, sunt incluse străzile Iosif Ivanovici, Madrid, Hariclea Darclee, Rapsodiei, Eduard Caudella, Titus Cergău. De asemenea, pentru cartierul Baba Novac, sunt pe lista de lucrări străzile Alexandru Alexandridi, Govora, Voievozilor, Horia Grigorescu, Scheia, Topoloveni, A.D. Xenopol și Vrâncioaiei.

Deocamdată, urmează a fi făcute studiile de fezabilitate, elaborate proiectele, căutate fondurile necesare, anunțate licitațiile, acordate contractele și abia apoi începute lucrările efective. Deci, cu puțin noroc, la anul, pe vremea aceasta, vom vedea asfalt și trotuare în Compozitorilor. 

Comentează știrea

Frantz List
3 februarie 2016
Compozitorilor

Toti se vaita ca este mizerie si dezastru,dar majoritatea vor vota cu PSD &Fagadau. Domnilor si doamnelor cand o sa mergeti la vot sa nu uitati ca Fagadau a fost viceprimar si mana dreapta al lui Mazare care si-a batut joc de voi, si mai ales nu uitati sa luati cu voi cateva din fotografiile de mai sus,asa ptr reimprospatarea memoriei inainte de a pune stampila. PS.Daca Fagadau& PSD,castiga fiti siguri ca in urmatorii 4 ani o sa ajungeti mai rau ca tiganii din Henri Coanda

jj
3 februarie 2016
jj

Ciacalat. Yummy.

Un oare care
3 februarie 2016
Cand v-a dat Mazare teren pe 2 lei a fost bine ?

Porcilor in noroi le sade bine ! Inainte de astfaltare cred ca ar trebui un ilicit , verificate averile ......cred ca mai mult de 80% din palate sunt ridicate din bani negri ! Sper sa apuc si ziua aia cand ve-ti da socoteala si pentru ultimul banut ....si va veni !

un OARE care nu stie sa scrie
3 februarie 2016
teren pe 2 lei

porcilor le sade bine in noroi si prostilor la scoala sau la sapa. acum ca sa-ti raspund, prietenas...mai bine de 60% din casele de pe acolo sunt muncite pe mari si oceane, cu nopti nedormite si stress, departe de familii, de prostanaci de marinari care inca mai tin orasul asta napastuit pe linia de plutire.gandeste-te si la asta cand vei merge sa-ti ridici punga cu ulei, faina si puiul expirat, din banii si impozitele noastre, astia care inotam prin noroi si platim impozit de cartier de lux.

Răspuns la: Cand v-a dat Mazare teren pe 2 lei a fost bine ?
Adăugat de : Un oare care, 3 februarie 2016
Porcilor in noroi le sade bine ! Inainte de astfaltare cred ca ar trebui un ilicit , verificate averile ......cred ca mai mult de 80% din palate sunt...
mungiuri gheorghe
14 aprilie 2016
Dezastru în cartierul Compozitorilor!

Dezordine de la inceput pana la sfarsit, Dezvoltatorii dau spagi mari la primarie pentru aprobari de constructie a blocurilor , primaria nu respecta planul de urbanism , nu se respecta distanta decenta intre doua blocuri,Enelul nu investeste in dezvoltarea energetica a zonei. Dezvoltatorii spun ca sunt obligati sa faca pe banii lor transformatoare ,pentru alimentarea blocurilor care de fapt trebuia sa fie doar vile.Raja nu investeste in sistemul de alimemtare cu apa si canalizare pentru blocuri care initial au fost concepute si dimensionate pentru vile .Dezvoltatorii fac improvizatii pentru profit .Pe vreme ploiasa circulam prin noroi compus din dejectiile refulate din canalizari, cre in urma uscarii se transforma in pulbere toxica purtata de vint prin aer si respirata de locatarii care locuiesc in zona .DSP sesizat nu trimite oameni sa verifice sesizarile si nu ia masuri preventive.Trimit doar sesizari catre institutiile vizate si nu verifica rezolvarea lor Traim in tara in care suntem exterminati prin dezinteresul autoritatilor pe care ii platim prin impozite si taxe,Civilizatia a intrat in regres galopant.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5867 secunde