Dezastru ecologic pe plaje, după petrecerile de 1 Mai

1768
7

S-au distrat non-stop, au stat pe plajă, au dansat pe plajă, au dormit pe plajă și acum au plecat. În urma lor, plaja noastră dragă este o imensă groapă de gunoi. Petrecăreții care au venit la mare în minivacanța de 1 Mai au lăsat munți de gunoaie. Prea obosiți după atâta distracție, nu au mai putut să-și arunce sticlele și paharele la coșurile de gunoi și le-au lăsat pe nisip sau în apă.

Cele mai afectate plaje după petrecerile de 1 Mai au fost cele din Mamaia și Vama Veche, cunoscute de altfel și drept punctele cele mai fierbinți ale distracției pe litoral. Miercuri dimineață, la prima oră, câțiva turiști rămași să mai profite de vremea frumoasă, se bronzau printre resturile dezmățului. În nordul stațiunii Mamaia, zona destinată iubitorilor de muzică electronică, plaja Kudos arăta ca după război. Nisipul era plin de cutii de bere, suc, sticle goale, cioburi, pahare de plastic rupte, ambalaje de mâncare, ambalaje de medicamente, pachete și chiștoace de țigări și foarte multe pliculețe, goale, evident, semn că în zonă s-a consumat mai mult decât băutură.

"Și-au lăsat educația acasă sau nu o au deloc!"
Petrecăreții care au locuit efectiv câteva zile pe plajă, la festivalurile de muzică electronică, nu s-au mulțumit să-și lase gunoaiele la voia întâmplării, ci au rupt șezlongurile, pernele și băncile. Multe au sfârșit în mare și au fost aduse apoi de valuri, la mal.
"Este adevărat că nu sunt coșuri de gunoi pe plajă, dar și dacă le puneau din metru în metru sigur sticlele și țigările le găseam tot îngropate în nisip. Tinerii ăștia ori și-au lăsat educația acasă când au venit la mare, ori nu o au deloc. Nu se poate așa ceva. Aici trebuie să vină o armată de oameni să strângă după ei. Trebuie să luăm la mână, să adunăm toate cioburile și cine știe ce om mai găsi", ne-a spus un muncitor.

Operatorii trebuie să facă curățenie
Operatorii care au în administrare zonele de plajă sunt cei care trebuie să facă ecologizare. Conform contractului semnat cu Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral", ei se angajează să instaleze coșuri de gunoi și să curețe zona. "Plajele au fost predate către operatori. Acum ei au obligația de a aduna toate gunoaiele. Este numai treaba lor. Dacă nu și-o fac așa cum trebuie vor fi sancționați", a precizat, la sfârșitul săptămânii trecute, Valeriu Ene, director în cadrul ABADL.

Comentează știrea

Adrian
3 mai 2012
Oare daca puneau cosuri de gunoi era mai bine?

E ca si cum ai spune ca daca puneai toalete oricum toata lumea se C@C@ pe unde apuca. Eu nu cred, intai creeati conditiile adecvate si pe urma minunativa. Toate plajele au operatori privati care au in sarcina intretinerea si curatarea lor, asa ca vb aiurea, apele romane si operatorii privati sunt de vina pentru muntii de gunoaie pentru ca nu asigura conditiile adecvate.

Cetateanu' turmentat
3 mai 2012
Amenzi care nu se dau!!!!

La ce cantitati de gunoi au ramas ce cosuri de gunoi se puteau monta?? Ca si in cazul gratarelor iei frumusel un sac de gunoi cu tine si la final pleci cu tot cu sacul de gunoi. Altfel, dupa cum exista si lege dar nu o aplica nimeni, 1000 ron amenda!!!! Si sa vezi data viitoare cum iei tu gunoiul dupa tine. Ca si in tarile dezvoltate (dupa care tanjim cu totii), educatia a fost facuta cu amenda pe care chiar o aplica... De altfel, Romania e frumoasa dar e plina de romani.

grig
3 mai 2012
distractia lu` peste

asta e "distractia" clamata de televiziunile de rahat din Romania. in fapt, toti cocalarii bautori de bere la pet sunt "cool" in acceptiunea acestor imbecili. a nu se exclude primarul mascarci din aceasta fauna.

MIRUNA
3 mai 2012
cu aceasta se ocupa politia locala CTA si primaria CTA-in subordinea careia e politia locala

cu nimic(adica nesanctionarea nimanui,decat a fraierilor)..caci mi-e imposibil sa cred ca nu erau patrule de politisti si jandarmi, seara cand imbecilii aia plecau si lasau muntii de gunoaie

Alin
9 mai 2012
E mai bine in Madagascar

Pai daca mazare este ocupat cu cluburile si insulele exotice...cum sa se ocupe de toate astea....

rzvan
9 mai 2012
ne pasa de constanta

Va scapa Constanta de ,,gunoaiele" lui mazare-nu va face curat doar pe bulevarde si in Mamaia,ci si in celelalte cartiere.E preocupat de siguranta pe strazi-a infiintat Inspectia Civila,cu voluntari si oameni pe care ii plateste din propriul buzunar.

rzvan
9 mai 2012
ne pasa de constanta

Pune accentul pe sistem de sanatate publica-are deja un proiect pentru nou spital judetean ,care ajuns la faza finalizarii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4231 secunde