Descoperire uluitoare despre muște

895
Descoperire uluitoare despre muște - muste02500800-1511633611.jpg

Articole recomandate

Majoritatea persoanelor pe mâncarea cărora se așează o muscă o gonesc și își continuă masa gândindu-se că nimic rău nu s-ar putea întâmpla. Însă, un nou studiu sugerează că aceste insecte pot transmite bacterii mult mai periculoase decât se credea anterior, chiar și în urma unor ''vizite'' foarte scurte pe alimente, ceea ce înseamnă că hrana contaminată este mai bine să fie aruncată, informează The Telegraph.

O echipă de cercetători de la Colegiul științific Eberly din cadrul Universității Pennsylvania din Statele Unite a descoperit că musca obișnuită poate transmite Salmonella, E-coli și chiar bacteriile ce provoacă ulcer stomacal (Helicobacter pylori) și septicemie.

Potrivit oamenilor de știință, muștele din zonele urbane — a căror prezență poate duce la declanșarea unor epidemii și este de multe ori trecută cu vederea de responsabilii din domeniul sănătății publice — pot fi purtătoare a mai multe bacterii decât exemplarele similare din mediul rural. Prin urmare, cercetătorii sugerează că este indicat să se evite consumul de alimente în parcurile din orașe.

''Oamenii cunoșteau câte ceva despre agenții patogeni transmiși de muște, însă nu aveau nicio idee cu privire la măsura în care se întâmplă acest lucru și la modul în care aceștia sunt transferați'', a declarat doctor Donald Bryant, profesor de biotehnologie în cadrul universității amintite. ''Suntem de părere că aceste concluzii demonstrează un mecanism de transmitere a agenților patogeni care a fost ignorat de responsabilii din domeniul sănătății publice'', a atras acesta atenția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.0404 secunde