Descoperire-șoc: 24 de "stele moarte" se îndreaptă către sistemul nostru solar

304
1
Descoperire-șoc: 24 de

Articole recomandate

Nu e niciun motiv de panică: totul se va întâmpla peste un milion de ani! Dar va fi spectaculos: o ploaie de comete distrugătoare.


Oamenii de știință preconizează că un grup de 19-24 de "stele moarte" va ajunge foarte aproape de sistemul nostru solar și ar putea declanșa un efect de domino catastrofal pentru Pământ.

Un studiu recent a analizat efectul "ciocnirii" dintre unele stele din galaxia noastră și norul de comete "Oort cloud", aflat în apropierea sistemului nostru solar.

Primul eveniment de acest tip va avea loc peste aproximativ 1,3 milioane ani, când steaua Gliese 710 va veni la doar 3,2 ani lumină apropiere de Soarele nostru și va produce un mic șoc norul Oort.

Efectul probabil va fi acela al deplasării unor comete către planetele din jurul Soarelui, iar Pământul ar putea fi expus unor evenimente catastrofice.

"Tot ce se petrece la o distanță atât de mică de noi este îngrijorător", a declarat pentru The Guardian Coryn Bailer-Jones, de la institutul Max Planck Institute din Heidelberg.

Forța gravitațională extraordinară a stelei care are o masă de 60% din cea a Soarelui ar putea crea un "duș de comete" direcționat și spre Terra.


Comentează știrea

Gigi
3 septembrie 2017
Bine !

Macar de-ar pica , maine , pe palatul parlamentului , in plina sesiune !

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Septembrie 2017
Stire din Social : Cutremur în România, azi
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017
Stire din Social : Plătiți-vă taxele!  SPIT amenință cu amenzi
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017
Stire din Social : Problematica durerii, abordată la Constanța
Pagina a fost generata in 0.9196 secunde