Deputatul Bogdan Bola: “Am solicitat raport de activitate al instituţiilor de control în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării”

335
Deputatul Bogdan Bola: “Am solicitat raport de activitate al instituţiilor de control în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării” - whatsappimage20210512at010202-1620810555.jpg

Articole de la același autor

Deputatul constănţean Bogdan Bola a anunţat, în cursul zilei de miercuri, 12 mai, că, împreună cu deputatul ieşean Alexandru Kocsis, a solicitat un raport de activitate al instituţiilor cu drept de control în perimetrul Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, pe ultimii cinci ani, detaliat pentru fiecare an în parte.
Măsura vine ca urmare a demarării unei campanii împotriva braconierilor din Delta Dunării. „În Delta Dunării, opt instituții au drept de control și reglementare în tot arealul acesteia. În pofida acestui fapt, nu exista practic nicio coordonare între toate aceste instituții, controalele mixte sunt rare și nu după un plan comun prestabilit, nu exista o transparență și o platformă la care toate organele de control să aibă acces în vreun fel pentru a se coordona. Cine are de câștigat din acest lucru? Braconierii și cei care încalcă legea în mod flagrant...”, explică Bogdan Bola.
Acesta este de părere că este nevoie de intervenţii urgente, fiind în pericol rezervele de peşte dar şi biodiversitatea din această zonă a ţării. Organele de control vizate sunt Poliţia Deltei Dunării, Administraţia Rezervaţia Biosfera Delta Dunării, Poliţia de Frontieră Română, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Întrebările puse de cei doi parlamentari fac referire la numărul de infracţiuni constatate privind pescuitul, cantitatea de peşte confiscată şi predată spre valorificare ca venit la bugetul consolidat al statului, în urma constatării infracţiunilor şi bilanţul capturilor piscicole predate de echipele instituţiilor abilitate, defalcat pe specii de peşte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5621 secunde