Depresia, o problemă de sănătate publică

346
Depresia, o problemă  de sănătate publică - depresia-1517851619.jpg

Articole de la același autor

Persoanele cu depresie au un risc crescut de deces din cauza bolilor de inimă, a infarctului, potrivit unui studiu norvegian realizat pe un eșantion de 61.000 de adulți, dintre care 2.866 au arătat simptome de depresie, studiu realizat între 1995 și 1997, potrivit Reuters Health.

Potrivit rezultatelor studiului, consecințele depresiei sunt înrăutățirea generală a stării de sănătate și creșterea riscului de sinucidere, dar nu se limitează la acestea.

"Putem concluziona că depresia este o problemă de sănătate publică, cu mortalitate crescută, mai ales în cazul depresivilor fumători", a declarat dr. Arnstein Mykletun, de la Universitatea Bergen din Norvegia.

În general, rezultatele studiului au arătat că bărbații și femeile depresive au un risc mai mare de moarte dacă se îmbolnăvesc de diverse boli care se constituie ele însele în cauze majore de deces, cum este cazul bolilor de inimă, infarct, boli respiratorii, precum pneumonia și gripa sau boli ale sistemului nervos central cum este Parkinson.

Singura excepție pe care au observat-o cercetătorii s-a referit la cancer, unde nu a putut fi stabilită o legătură între depresie și riscul crescut de deces.

Cercetătorii cred că depresia poate afecta funcțiile inimii prin efectul direct asupra sistemului nervos și cardiovascular, prin creșterea inflamației vaselor de sânge. De asemenea, depresia ar putea avea un impact indirect deoarece încurajează comportamentele nesănătoase ca fumatul și consumul de alcool, comportamente care periclitează urmarea și efectul tratamentului pentru bolile cardiovasculare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8475 secunde