Demisie la secția de Psihiatrie, directorul Grasa reacționează. "Vom demara lucrările de igienizare"

3241
Demisie la secția de Psihiatrie, directorul Grasa reacționează.

Articole de la același autor

Dacă Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a reușit în ultimii ani să renoveze anumite secții și să le doteze la standarde europene, nu se poate spune același lucru și despre secția exterioară de la Palazu Mare. 


Aici, Psihiatria a fost văduvită de investiții, iar locul în care sunt aduși bolnavii arată de-a dreptul dezolant. Saloanele nerenovate, curtea neîngrijită, toate acestea ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru autoritățile locale și nu numai, pentru că aici este nevoie de o infuzie importantă de bani, pentru a putea avea o secție modernă, reabilitată, așa cum ar fi normal pentru un oraș atât de mare, cum este Constanța.  


Acum, pe lângă neajunsurile cu care unitatea se confruntă de ani buni, Psihiatria a rămas și fără medicul șef, dr. Diana Cârjaliu, care și-a dat demisia din funcția de medic șef al secției de la Palazu Mare, după ce ani de zile s-a îngrijit de sănătatea bolnavilor cu probleme mintale. 


Din ce cauză a demisionat binecunoscutul medic, ce a determinat-o să ia această decizie, nu se știe sigur. Din păcate, nu am reușit să aflăm 
care-i este poziția, dar am discutat cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), dr. Cătălin Grasa. Acesta a precizat că a primit cererea de demisie a medicului, în care și-a anunțat dorința de a reununța la toate funcțiile deținute, fără niciun fel de explicație. 
"Nici nu mi-a spus de ce renunță la funcție, nu am avut nicio discuție cu ea, în prealabil. Oricum, este păcat pentru colectivul din secția de Psihiatrie ce se întâmplă. Doamna doctor nu a anunțat nici colectivul că pleacă. Pentru că activitatea trebuie să continue, între timp, a fost numit un medic șef de secție interimar, în persoana dr. Camelia Panțu, iar între-o lună, o lună și jumătate se va desfășura și concursul pentru ocuparea acestui post, la care se poate înscrie oricine, inclusiv dr. Cârjaliu, dacă dorește. Este, deja, a doua oară când depune o astfel de cerere. După acreditarea din decembrie 2017, ea a avut aceeași tendință, de a demisiona, tot din motive personale. La acel moment am discutat cu dumneaei și a intrat în concediu fără plată timp de trei luni, dar a revenit", a declarat pentru "Cuget Liber", managerul SCJU.


Secția va fi igienizată


El a mai spus că în scurt timp, vor demara lucrările de igienizare, la Palazu Mare, se vor repara acoperișul, saloanele și băile. Între timp, la secția exterioară au fost duse câteva noptiere și vor continua dotarea cu partea hotelieră nouă. "Desigur, va trebui să continuăm lucrările în curte, care se întinde pe o suprafață foarte mare. Gardul a fost terminat anul trecut și sistemul de canalizare, dar trebuie să ne ocupăm de alei, partea de iluminat, dar mai ales de clădirea principală. Aici este nevoie să facem această igienizare, pentru ca spațiul să arate cu totul altfel, dar cel mai bine ar fi să avem o clădire nouă. De ce? Noi discutăm, în acest caz, despre o clădire, care s-a numit cândva Casa Agronomului, în care a ajuns, ulterior, secția de Psihiatrie, dar după ce aceasta a funcționat pe lângă Spitalul Municipal, în mijlocul Constanței. Este o clădire veche, care nu are circuitele și structura necesară unei secții de spital, dar aceasta este clădirea pe care am moștenit-o. Este adevărat că ne dorim o clădire nouă, chiar avem un studiu de fezabilitate în acest sens, dar pentru acest obiectiv avem nevoie de mulți bani, cu o structură adecvată, cu mai multe etaje, cu apariția unui compartiment special de psihiatrie pentru copii. Clădirea poate fi construită tot aici la Palazu și ne va ajuta să tratăm mult mai bine pacienții, care sunt mulți", a subliniat dr. Grasa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4611 secunde