Delfinii, în pericol! Două mamifere, găsite moarte pe plajă

211

Articole de la același autor

Anul nu a început bine pentru speciile de delfini din Marea Neagră. Reprezentanții organizației nonguvernamentale Mare Nostrum au răspuns, în luna ianuarie, la două solicitări venite prin apelul, ,de urgență delfini., Din nefericire, în ambele cazuri, delfinii erau morți, și aflați în stare avansată, de descompunere.


După un an plin și intens în ceea ce privește cazurile de delfini eșuați, anul 2018 a început cu vești triste pentru cetaceele din Marea Neagră. Două cazuri de delfini eșuați au fost înregistrate la final de lună.


În primul caz, o femelă de peste doi metri din specia Tursiopa truncatus ponticus (afalin) a fost găsită în stare de descompunere pe plaja din Eforie Sud, în urma unui apel primit din partea unuia dintre membrii rețelei de monitorizare delfini.


Cât despre al doilea caz, echipa de specialiști Mare Nostrum a descoperit pe plaja din Mangalia un marsuin (Phocoena phocoena relicta), aflat tot în stare avansată de descompunere. A fost anunțat Dispeceratul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, pentru ridicarea exemplarului.


"Lupta ONG Mare Nostrum pentru salvarea delfinilor este una continuă, iar rezultatele programului de monitorizare și conservarea cetaceelor din Marea Neagră în anul 2017 vin să arate eforturile pe care organizația le face pe această linie, indiferent dacă există sau nu finanțări exterioare pentru salvarea cetaceelor din Marea Neagră. Una din modalitățile prin care putem fi ajutați în această luptă este campania «Adoptă un delfin», pe care ONG Mare Nostrum a lansat-o în urmă cu ceva timp. Adoptând un delfin, îi ajutați atât pe ei, dar mai ales pe noi, să putem face posibilă deplasarea la fiecare sesizare primită", spune Marian Paiu, manager de proiect în cadrul Mare Nostrum.


Cum poți adopta un delfin


Toți cei care își doresc să adopte un delfin se pot adresa echipei Mare Nostrum și nu trebuie decât să completeze un formular. Toate fondurile strânse în urma acestei campanii vor fi utilizate pentru deplasarea echipei de specialiști ai Mare Nostrum la sesizările primite pe numărul de urgență DELFINI 0763/255.731, dar și pentru continuarea programului de conservare a cetaceelor.


Din păcate, în timp ce oamenii se scandalizează și sunt revoltați de soarta crudă a acestor animale, autoritățile par surde și indiferente. În prezent, nu există niciun program guvernamental sau al vreunei instituții de stat care să protejeze delfinii sau care să reducă riscurile ca aceștia să cadă victime ale plaselor pescarilor ori poluării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8224 secunde