Deficit de locuri în creșe. "Dacă am avea 1.000 de locuri, am putea rezolva toate solicitările!"

1002
Deficit de locuri în creșe.

Articole de la același autor

Primăria Constanța a demarat obținerea avizelor pentru reabilitarea a trei creșe din municipiu, care vor fi mansardate, astfel încât să poată primi mai mulți copii. Nevoia de locuri în creșe este foarte mare în prezent, de aproape trei ori mai mult decât capacitatea actuală. Sunt părinți care își depun dosarele chiar și cu un an înainte de a-și duce copilul la creșă, tocmai pentru a se încredința că au locul asigurat. 


Conducerea creșelor face permanent eforturi pentru a rezolva toate situațiile și a-i primi pe toți copiii, însă este nevoie de mult mai multe spații. Deocamdată, Primăria Constanța a obținut certificatele de urbanism pentru demararea lucrărilor de mansardare a trei locații, Creșa nr. 1, Creșa nr. 2 și Creșa nr. 5, astfel încât vor fi câștigate 105 locuri pentru cei mici. Cele trei imobile vor fi reabilitate, modernizate, mansardate și racordate la instalațiile de gaze. 


"Doar aceste clădiri pot fi mansardate, deoarece sunt de sine stătătoare. Celelalte sunt la parter de bloc și nu putem să facem extinderi. Creșele ce intră în reabilitare vor fi închise complet pe perioada lucrărilor și clasele vor fi relocate în alte spații. Căutăm soluții și imobile unde ne putem muta temporar, dar, deocamdată, nu au fost stabilite locațiile. Încercăm să găsim ceva în vecinătatea creșelor actuale, astfel încât părinții să nu fie afectați de schimbări, având în vedere că mulți le-au ales și în funcție de domiciliu", a declarat, pentru "Cuget Liber", Georgiana Zainea, directorul Administrației Creșe din cadrul Primăriei Constanța. 


De asemenea, se caută spații în care să poată fi amenajate permanent creșe, pentru a acoperi deficitul de locuri. 


"Din păcate, lucrăm peste capacitate. Avem înscriși 432 de copii pe 355 de locuri. E drept, sunt zile în care nu frecventează toți, dar acum, de când este vremea frumoasă, ne vin aproape toți copiii. Este perioada în care suntem ful, mai ales pentru că îi ținem foarte mult afară, au fost montate jocurile în curți și cei mici stau cu năsucurile lipite de geamuri până când îi scoatem la aer și se joacă", ne-a mai spus șeful creșelor din Constanța. 


Se primesc cereri tot anul 


Oficial, înscrierile se fac în luna mai, dar se primesc cereri tot timpul anului. 


"Noi, ca și instituție publică, primim toate solicitările. Avem copii la care intrarea în colectivitate se face chiar și în această perioadă, pentru că mămicii i se termină concediul. Noi facem tot posibilul să-i primim pe toți copiii, oricum lucrăm peste capacitate. La acest moment, cred că 1.000 de locuri dacă am avea, le-am acoperi fără probleme. Prima veste bună este că, în curând, va fi reamenajată și se va redeschide Creșa nr. 6, de pe aleea Topolog. Clădirea ne-a fost dată în administrare și o pregătim pentru a găzdui și acolo copii. Sunt 105 locuri în plus, foarte necesare nouă, mai ales că, potrivit noilor reglementări, nu mai putem primi 20 de copii într-o grupă, ci doar 15", a completat Georgiana Zainea. 


Educatori în toate creșele 


Eforturi sunt și în ce privește acoperirea nevoii de personal pentru toate creșele. 


"Am reușit să găsim educatori, am transformat posturile astfel încât să avem personal specializat în educație puericultură. Avem acum un educator pe grădiniță, ceea ce e bine, dar poate fi și mai bine. În ce privește personalul de îngrijire, și acolo avem nevoie, mai ales dacă vom avea mai multe grupe. Deocamdată, încercăm să ne descurcăm cu ce avem la dispoziție", a încheiat șeful Administrației Creșelor Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2364 secunde