Declarație revoltătoare a unui cadru didactic: "Din toamnă vom continua să facem videochat!"

3827
Declarație revoltătoare a unui cadru didactic:

Articole de la același autor

Un cadru didactic care se semnează Popa A. a postat, pe grupul Colegiul Cadrelor Didactice, de pe o rețea de socializare o declarație revoltătoare. Profesorul se arată supărat că este nevoit să se perfecționeze "pe banii săi și în concediul său", pentru a putea susține lecții online.

"Se presupune că din toamnă vom continua să facem videochat. Cum? Pe mine nu m-a întrebat nimeni din luna martie dacă am laptop sau calculator. Nu mi-a arătat nimeni din luna martie dacă am laptop sau calculator. Nu mi-a arătat nimeni cum se predă on-line. Se presupune că toată vara aceasta ar trebui să stau cu ochii lipiți de tutoriale sau să particip la cursuri neacreditate? Pe banii mei, în concediul meu? Pentru cp o predare on-line nu înseamnă mutarea prelegerilor din sala de clasă în spatele unui ecran, înseamnă mult mai mult decât atât… Și aștept ca o autoritate să mă îndrume și pe mine, să mă întrebe ceva!", este textul care se regăsește în postarea Colegiului Cadrelor Didactice, semnată de Popa A.

Evident, cuvintele au stârnit reacții din partea foarte multor persoane prezente pe rețea, care au citit afirmațiile cadrului didactic. Sunt păreri pro, dar mai ales contra unei astfel de atitudini, despre care considerăm că nu face cinste niciunui cadru didactic în general, cu atât mai puțin în aceste timpuri tulburătoare, când familiile fac eforturi pentru a asigura accesul elevilor la cursurile online, iar instituțiile caută soluții pentru a se continua educația.

"Doamnă dragă, dacă toți profesorii din România sunt ca dumneavoastră, suntem pierduți! Mai bine tăceați!", îi comentează o cititoare, în calitate de părinte. "Dar majoritatea copiilor cum s-au descurcat? Păi dacă dumneavoastră vă plângeți… ei ce să mai zică…?", întreabă o altă persoană. Răspunsul vine prompt, tot de la Colegiul Cadrelor Didactice, cu o greșeală gramaticală gravă, chiar la primul cuvânt: "COPII (n.r. – copiii, cu articolul hotărât i) primesc teme, noi predăm. Este o diferență!".

Postarea pare că îi îngrozește și pe alții: "Să vă fie rușine! Elevii învață lucrurile acestea din mers. Voi aveți salarii destul de bune față de părinții care lucrează în mediul privat, aveți vouchere de vacanță, libere de sărbători , puține ore petrecute la școală și tot nu puneți mâna să studiați ca să vă prezentați onorabil în fața elevilor. Mergeți și lucrați în mediul privat , încercați o recalificare și nu mai stați cu mâna întinsă.", le recomandă un alt cititor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6901 secunde