Deciziile CCR au influențat practica judiciară în 2019

154
Deciziile CCR au influențat practica judiciară în 2019 - dddd-1583763030.jpg

Articole recomandate

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a declarat, luni, că practica judiciară a fost influențată în 2019 de efectele unor decizii ale Curții Constituționale, care au dus în multe cazuri la dezincriminarea unor fapte, excluderea de către instanțele judecătorești a unor probe și rejudecarea unor dosare în care existau decizii definitive, potrivit Agerpres.

"Anul 2019, a fost un an complicat pentru DNA, plin de provocări, cum de altfel a fost pentru întreg Ministerul Public și sistemul judiciar. DNA și-a desfășurat activitatea cu o conducere interimară, atât la nivelul cel mai înalt, cât și la nivelul unor secții și servicii, ceea ce a făcut extrem de dificilă stabilirea și urmărirea unei strategii de management eficace. Legile Justiției modificate în anul 2018 au schimbat condițiile de numire și de delegare a procurorilor în cadrul DNA, iar aceasta a determinat o fluctuație și un deficit puternic de personal, în special în rândul procurorilor. Practica judiciară a fost influențată în continuare de efectele unor decizii ale CCR, care au dus în multe cazuri la constatarea dezincriminării unor fapte, la excluderea de către instanțele judecătorești a unor mijloace de probă, iar în alte situații la rejudecarea unor cazuri definitiv judecate", a spus Bologa, la prezentarea raportului de activitate a DNA pe anul trecut.

În ceea ce privește volumul de activitate, el a precizat că numărul dosarelor de soluționat rămâne mare, chiar dacă a scăzut față de cel înregistrat în 2018, iar acest trend descrescător se înregistrează și în cauzele nou-înregistrate. Bologa a adăugat că o explicație a acestui trend descrescător trebuie căutată în scăderea, în ultimii trei-patru ani, a numărului sesizărilor primite de DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4711 secunde