Decizie UE. Ce produse vor dispărea complet din 2021

269
Decizie UE. Ce produse vor dispărea complet din 2021 - pet97172400-1551691928.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană urmează să interzică produsele din plastic în favoarea celor ecologice, care nu dăunează mediului și animalelor marine. Acestea au cel mai mult de suferit din cauza poluării cu plastic nereciclat.


Concret, Uniunea Europeană va interzice începând din anul 2021 anumite produse de plastic de unică folosință, care acum reprezintă 70% din totalul deșeurilor din oceanele lumii, care amenință continuu viața animalelor marine.

Potrivit actelor normative, produsele care vor fi interzise în câțiva ani sunt bețișoare de urechi, farfuriile, tacâmurile și farfuriile din plastic, paiele, bețișoarele de amestecat lichide și pungile de unică folosință. Totodată, va fi interzise și oxo-plasticul (plastic cu aditivi artificiali non-degradabili) și anumite materiale din polistiren folosite la cutiile pentru împachetarea mâncării de tip fast-food.

Experții pentru protecția mediul recomandă folosirea produselor refolosibile, care nu poluează mediul (ecofriendly), precum pungi din pânză sau rafie, paie din oțel inoxidabil, farfurii și tacâmuri din lemn sau bambus.


Poluarea cu deșeuri din plastic va trebui redusă cu până la 50% până în 2025 și cu 80% până în 2030, scrie adevarul.ro.

De asemenea, datele oferite de Parlamentul European precizează că un chiștoc de țigară poate polua între 500 și 1.000 de litri de apă, iar atunci când este aruncat în natură are nevoie, în unele cazuri, de 12 ani pentru a se dezintegra.

În plus, măsurile Uniunii Europene fac referire și la plasele de pescuit, care sunt o mare problemă pentru animalele marine și reprezintă 27% din deșeurile găsite pe plajele din Europa.

Decizia Parlamentului European arată că, până în 2025, cel puțin 50% din plasele de pescuit abandonate ar trebui colectate, iar cel puțin 15% din ele ar trebui reciclate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3265 secunde