DECIZIE FINALĂ! Produsele din plastic de unică folosință, INTERZISE din 2021

345
DECIZIE FINALĂ! Produsele din plastic de unică folosință, INTERZISE din 2021 - plastic-1553711196.jpg

Articole recomandate

Eurodeputații au aprobat, astăzi, cu 560 de voturi pentru, 35 împotrivă și 28 de abțineri, interzicerea din 2021 a produselor din plastic de unică folosință precum farfurii, tacâmuri sau paie, informează Agerpres.

Practic, din 2021, în urma unui acord convenit deja cu Consiliul UE, vor fi interzise în UE produse precum tacâmurile din plastic de unică folosință (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare), farfuriile din plastic de unică folosință, paiele din plastic, bețișoarele de urechi din plastic și bețișoarele din plastic pentru baloane.

De asemenea, vor fi interzise produsele și recipientele pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipientele pentru băuturi fabricate din polistiren expandat.

Potrivit raportului eurodeputatei belgiene Frederique Ries, din grupul ALDE din PE, statele membre vor trebui să atingă un obiectiv de colectare de 90% pentru sticlele din plastic până în 2029 și un obiectiv de 25% de conținut reciclat pentru sticlele de plastic până cel târziu în 2025.

Reglementările prevăd, de asemenea, obligativitatea etichetării cu privire la impactul negativ asupra mediului al aruncării pe stradă a filtrelor de țigări de plastic, precum și a paharelor de plastic sau a șervețelelor umede.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5558 secunde