Debut de sezon estival sub semnul...terorii!

3055
7

Articole de la același autor

În ciuda vremii capricioase, mâine intrăm oficial în sezonul estival 2015. Debutează astfel o perioadă de la care operatorii de pe litoral au așteptări mari, dar și temeri. Pe de-o parte, speră că vor avea turiști și încasări astronomice, iar pe de altă parte, se roagă să nu fie "călcați" de controalele instituțiilor statului, puse parcă, în ultima vreme, să îndeplinească planul de amenzi.

Zvonul că 150 de inspectori fiscali au fost detașați pe litoral în minivacanța de 1 Mai le dă fiori agenților economici. Aceștia au făcut un apel către autorități să le ofere tot sprijinul pentru a le asigura o vacanță frumoasă celor peste 40.000 de turiști care se anunță că vor fi pe litoral, în acest week-end.

"Aș vrea ca Autoritatea Națională pentru Turism să țină legătura cu toate instituțiile de control, pentru că noi ne ocupăm să primim 40.000 de turiști. Trebuie să facem front comun nu pentru a răspunde instituțiilor de control, căci noi cheltuim bani de patru luni încoace, investim și ne pregătim să iasă bine acest week-end, pentru că este primul week-end din sezonul estival 2015 și este cel mai important", i-a cerut, ieri, președintele Asociației Litoral Delta Dunării, Corina Martin, președintei ANT, Simona Man.

Aceasta din urmă s-a arătat încrezătoare că nu vor fi probleme: "Noi vrem să prevenim și să pornim cu dreptul acest sezon estival. Însă, suntem convinși că nu vor apărea probleme". Potrivit Simonei Man, stațiunea Mamaia este pregătită să întâmpine miile de turiști, chiar dacă nu sunt deschise toate hotelurile și terasele.

Revoltați că se lucrează în sezonul estival

Chiar dacă nu a vrut să recunoască, nu aceeași situație este în sudul litoralului, acolo unde hotelierii încă nu și-au deschis unitățile de cazare și restaurantele au obloanele trase.

"În sud, nici 10 la sută din unități nu sunt pregătite să deschidă la 1 Mai. Totuși, statul ne obligă prin lege să deschidem, așa că riscăm amenzi. Însă, cine controlează și amendează autoritățile locale care își permit, în plin sezon, să demareze investiții și folo-sesc ca scuză că se fac pe bani europeni. Și noi suntem cei care trebuie să vorbim cu turiștii și trebuie să le explicăm de ce ajung la hotel pe podeț. Recent, ne-au întrebat niște turiști americani dacă nu cumva a căzut o bombă în timpul nopții, în apropierea hotelului", a declarat Virgil Stancu, proprietarul unui hotel din Mangalia și reprezentantul Federației Patronatelor Turismului Hotelier din România.

Șantiere care alungă turiștii

Operatorii economici sunt revoltați și pe cei care lucrează la lărgirea plajelor și stabilizarea falezelor. În Mamaia și în Eforie, sunt șantiere imense care sigur vor crea disconfort pentru turiști sau chiar îi vor alunga.

"Noi ne chinuim să-i aducem, să le oferim cele mai bune servicii, dar ei găsesc numai șantiere. Nu știm cum o să-i primim pe turiști, mâine, cu pietre pe plajă. Ministrul Mediului trebuia să lămurească această problemă și să ia măsuri", s-a arătat extrem de supărat și Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.

Acesta a mai spus că salută inițiativa fiscalizării bacșișului, dar consideră că nu este timp suficient ca angajații să învețe sistemul și să îl pună în aplicare chiar în acest week-end.

"Noi am cerut această lege, pentru că vrem să fim corecți, să nu mai fim numiți hoți, dar dacă statul va veni în continuare cu mentalitatea planului de amenzi, nu am rezolvat nimic", a mai adăugat Nicolae Bucovală.

Comentează știrea

platitor de impozite
30 aprilie 2015
asa trebuie

De ce le e frica DOMNILOR PATRONI DE CARTON din turism de ANAF?Eu stiu ca atit timp cit esti corect si nu ai ce ascunde nu iti este frica de nimic!Opaaaaaaa va pomeniti ca nu mai puteti sa faceti bani la negru DOMNILOR PATRONI DE CARTON?OOOpppss Ce faceti domnilor hotelieri si circiumari acum ?Va inchideti afacerile ca nu mai puteti fura?Sau va puneti sterangul de git?Eu zic sa alegeti a doua varianta ca turismul romanesc trebuie sa mearga mai departe!Spor la treaba

catalin
30 aprilie 2015
angajare imediata !!!!!!!!

Nu este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Marina
30 aprilie 2015
Caut colaboratori !

Voința și dorința, când sunt combinate corect, fac o pereche irezistibilă. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

UN TURC DIN CHINA
30 aprilie 2015
???????????????????

NU AM INTELES FOARTE BINE,MME ANDREEA, UTILIZAREA CUVANTULUI TEROARE DIN TITLU. ADICA EXCROCII, HOTII, SI TOTI NECINSTITII DIN TURISM SUNT TERORIZATI DE ANAF ??? DECI,SA INTELEG CA ANAF-UL ESTE O ORGANIZATIE TERORISTA CARE ANUL ACESTA SI-A ALES CA VICTIMA TURISMUL? EU ,CA PROSTUL, CREDEAM CA TERORIZATI (FINANCIAR) SUNTEM NOI TURISTII CARE PLATIM DE 2-3 ORI MAI MULT FATA DE ACELASI SEJOUR IN GRECIA,DUBAI,MAROC TUNISIA ETC,ETC.CU PUTINA BUNA VOINTA SI IMAGINATIE PUTEATI GASI ALT MOD DE EXPRIMARE. ........

mielutu
30 aprilie 2015
"cofetarie", avem zarzavat

Stimate Cuget, oare nu exista nici o posibilitate de a suprima sistematic dubioasele "oferte de serviciu" care nu au nici o legatura cu comentariul articolelor? incepem sa credem ca aveti un contract cu acesti ofertanti.

George
30 aprilie 2015
dece TEROARE ?

Nu inteleg: daca sunt corecti ,domnii patroni din turism de ce se tem ? Sa-si plateasca salariatii la vedere,cu carte de munca, cu slarii decente pe masura celor 14-18 ore de munca pe zi astfel ca acestia sa nu mai fie obligati sa fure (da,da fura la nota de plata pentru ca nu de bacsis este vorba). Cunosc foarte bine fenomenul. Cat despre santiere ,dece se plang ? In Mamaia nu ei l-au "sponsorizat" de ani buni pe Masariciul-incompetent,ca sa ramana primar ? Usurel domnilor ca nu de turist va pasa ci, de veniturile voastre gri-negre !

FiOztEuzNIHrSPW
25 aprilie 2016
zvdlhCikNqugWZnw

AWugUt zelplthrmhvu, [url=http://wtuybfxeowyc.com/]wtuybfxeowyc[/url], [link=http://qzzlshswdwmp.com/]qzzlshswdwmp[/link], http://qgdigghoaccx.com/

Articole pe aceeași temă

Joi, 30 Aprilie 2015
Stire din Social : Punctele ENEL, închise
Pagina a fost generata in 1.5197 secunde