De joi, fumătorii, obligați să cumpere doar țigări anti-incendiu

546
De joi, fumătorii, obligați să cumpere doar țigări anti-incendiu - tigarastinsa07922300-1321179374.jpg

Articole de la același autor

În mai puțin de o săptămână vom avea pe piață doar țigări antiincendiu, care se sting automat atunci când sunt uitate aprinse. Potrivit unei directive europene, producătorii au termen până la 17 noiembrie să modifice toate țigaretele care vor fi comercializate. Noile țigări vor conține două sau trei benzi de hârtie mai densă, care încetinesc procesul de ardere și duc la stingerea țigărilor, în cazul în care nu sunt fumate în mod activ.

Atât producătorii și importatorii de țigări, cât și vânzătorii cu amănuntul au obligația să se asigure că nu vor mai introduce pe piață țigări fără tendință redusă de aprindere după 17 noiembrie 2011 și vor lichida stocurile existente înainte de data menționată.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a dat asigurări că nu va exista nicio derogare de la lege pentru acei producători sau comercianți de țigări care nu se conformează noilor reguli. "Marii producători de țigarete din România știu acest lucru, ei au luat această măsură. Se știe foarte clar că nu există nicio derogare. De la 17 noiembrie, toate țigările care nu respectă legislația vor fi retrase de la comercializare și distruse", a precizat Cerbulescu.

Țigările cu tendință redusă de aprindere respectă cerințele impuse prin aceste două standarde și se prezumă că sunt conforme cu cerințele de securitate obligatorii prevăzute în Directiva 2001/95/CE privind securitatea generală a produselor (GPSD). Această directivă a fost transpusă în legislația națională prin Legea nr. 245/2004 privind securitatea generală a produselor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Cea mai șocantă campanie antifumat
Pagina a fost generata in 0.3595 secunde