"De Crăciun, fii bun!". 2000 de familii, ajutate de Arhiepiscopia Tomisului

275

Articole recomandate

Mii de copii din județul Constanța vor avea un Crăciun mai frumos datorită unor oameni cu inimi mari. Timp de aproape o lună de zile, Arhiepiscopia Tomisului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, a desfășurat acțiunea filantropică "De Crăciun, fii bun!", prilej cu care au fost colectate sute de kilograme de alimente, dar și jucării pentru cei mici.


În cursul zilei de joi, 19 decembrie, a început distribuirea darurilor oferite de credincioși către cele peste 2.000 de familii, din 40 de sate din județul Constanța (Deleni, Adamclisi, Șipotele, Ion Corvin, Negureni, Băneasa, Lipnița, Coslugea, Gârlița, Ostrov, Sinoe, Mihai Viteazu, Tariverde, Nuntași, Istria, Gura Dobrogei, Peninsula, Piatra, Poiana, Săcele, Ovidiu, Vadu, Sibioara, Grup Social Ceres, Eforie Nord, Biruința, Tătaru, Coroana, Potârnichea, Vâlcelele, Vârtop, Vadu - Oii, Gălbiori, Stupina, Mireasa, Dunărea, Izvoru, Conacu, Ștefan cel Mare, Galeșu, Nazarcea, Ivrinezu Mic, Poarta Albă, Remus Opreanu) și din municipiul  Constanța (cartier Henri Coandă).


Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu preoții din orașul Năvodari, au împărțit o parte din daruri în satele Peninsula, Vadu, Săcele, Istria,  Sibioara, iar preoții din municipiul Mangalia au ajuns în cinci sate din împrejurimi. De asemenea, preoții orașului Hârșova au dus darurile către satele Pantelimonul de Sus, Pantelimonul de Jos, Nistorești și Mireasa. 


"Să ne bucurăm cu toții de această sărbătoare a darurilor. Darurile încep din cer, dar continuă pe pământ pentru că, fiind solidari, cei ce au de prisos dau celor ce nu au. Toți să simtă fiorul credinței și belșugul sărbătorii. Dragostea, comuniunea și colindele să ne însoțească. Crăciun cu bucurie!", a declarat IPS Teodosie.


Această campanie este un proiect-pilot al Arhiepiscopiei, întrucât, spre deosebire de alți ani, când colectele erau răzlețe, acum s-au mobilizat toate parohiile urbane din Eparhie, pentru a sprijini parohiile rurale mai nevoiașe, dat fiind că suntem în anul dedicat satului românesc de către Patriarhia Română.  


În week-end, două camioane cu haine, unul din partea Primăriei municipiului Constanța, celălalt din partea Arhiepiscopiei, și trei microbuze, cu peste o mie de pachete cu alimente, au plecat spre 12 sate din protoieria Altinum din localitatea Băneasa. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5517 secunde