De ce să optezi pentru un implant dentar?

287

Articole recomandate

Sănătatea este lucrul pe care fiecare om ar trebui să îl prețuiască cel mai mult. Din păcate, odată cu trecerea timpului, corpul uman suferă modificări. Înaintarea în vârstă vine cu o multitudine de beneficii, dar și cu noi responsabilități care nu trebuie neglijate. De exemplu, pe măsură ce anii trec, dinții necesită îngrijire suplimentară.

Dacă medicul stomatolog consideră că nu pot fi reparați, aceștia trebuie extrași, de obicei, din două motive: agravarea unor carii sau parodontoza netratată. Parodontoza este o boală gingivală foarte des întâlnită la adulți.

Ținută sub control, aceasta poate fi tratată, însă ignorată, poate duce la pierderea dinților. Din fericire, printr-un implant dentar, aceste pierderi nu sunt ireversibile. În cazul în care încă ești nehotărât, iată motivele pentru care să optezi pentru această intervenție!

Îmbunătățirea calității vieții

Cu siguranță ai auzit de protezele dentare. Spre deosebire de implanturi, protezele sunt mult mai fragile și nu se fixează mereu așa cum ți-ai dori. Lipsa de stabilitate poate fi o mare bătaie de cap atunci când dorești să muști dintr-un măr sau să savurezi un aliment cu o consistență mai tare.

Protezele implică folosirea zilnică a unui adeziv și o igienă deosebită. În același timp, un implant dentar se apropie foarte mult de structura naturală a dinților. Vorbirea și alimentația nu sunt afectate și nu trebuie să îți faci griji în legătură cu stabilitatea implantului.

Conceput să reziste în timp

Majoritatea reparațiilor dentare nu sunt efectuate pentru a dura o veșnicie. Protezele trebuie ajustate sau înlocuite pe măsură ce trece timpul, deoarece, prin extracția dinților naturali, osul mandibulei și cel al maxilarului se modifică.

Prin sistemul de prindere a dinților, implantul asigură o rezistență îndelungată. Efectuat corect, rata de succes a unui implant dentar este de aproape 98%. Este bine de menționat și faptul că procedura este folosită în medicină de mai mult timp decât se crede în concepția populară.

Protejează dinții naturali

Deoarece osul nu mai este afectat de extracția dinților, sănătatea sa este menținută prin folosirea unui implant dentar. Mai mult, dinții naturali aflați în vecinătatea celor artificiali nu sunt deloc afectați. Cei din urmă nu îi folosesc pe cei dintâi pe post de sprijin, iar sănătatea cavității bucale nu are de suferit. Prin tehnologia folosită, implantul poate deveni el însuși suport pentru dinții naturali.

Aspectul natural

Atunci când este executat de către un bun stomatolog, asa cum sunt specialiștii din cadrul clinicii dentalexcellence.ro, implantul nu iese cu nimic în evidență alături de ceilalți dinți. Cei din jur nu vor observa nicio diferență și, mai important, tu însuți vei simți implantul ca pe ceva natural. Te vei simți confortabil, încrezător în propriul zâmbet și vei putea, din nou, râde cu gura până la urechi!

Oricât de bine sună toate aceste avantaje, nu uita că igiena dinților este cel mai important lucru pe care poți să-l faci pentru sănătatea cavității tale bucale.

Oricât de banale ți se par, ține minte câteva reguli simple: spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi, folosește ață dentară și apă de gură, evită sucurile acidulate și fumatul. Igiena și prevenția pot ține departe cariile, boala și necesitatea unui implant dentar!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1205 secunde