De ce Mamaia nu este Miami? Premierul Ponta, băgat în ședință de patronii din turism

514
4
De ce Mamaia nu este Miami? Premierul Ponta, băgat în ședință de patronii din turism - fotofondpontamamaia1-1440171897.jpg

Articole de la același autor

După un sezon estival zbuciumat, cu sute de controale, caniculă, căderi de tensiune, șantiere, șosele aglomerate, turiști pretențioși, reprezentanții patronatelor din turism i-au provocat la discuții pe cei ai Guvernului. Au vrut să-și spună of-urile și să le atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă, multe provocate de legislația stufoasă și multitudinea de taxe pe care le au de plătit. La invitația lansată au răspuns ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și premierul Victor Ponta. Întâlnirea a avut loc vineri, la prânz, la un hotel de patru stele din Mamaia.

Reprezentanții mediului de afaceri din turism l-au băgat în ședință pe primul ministru Ponta, însă discuțiile s-au desfășurat cu ușile închise, departe de ochii și urechile presei. "Noi prezentăm prioritățile și propunerile în fața autorităților statului, în vederea dezbaterii acestora și a găsirii unor soluții de rezolvare. Subiectele abordate sunt despre susținerea impozitului specific, forfetar, noul Cod Fiscal, implicarea autorităților centrale și locale în sectorul de turism, atât la nivel național, cât și pe litoral. De asemenea, dorim și susținem reînființarea Ministerului Turismului", a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism (FPTR). Reprezentanții investitorilor din turism s-au plâns că au fost călcați prea des de controale și au cerut concentrarea atenției organelor de control asupra altor sectoare de activitate unde încă există evaziune (în special la produsele accizabile).

Lipsă de transparență în cheltuirea taxelor colectate din stațiuni

Aceștia au cerut eliminarea ambiguităților și a capcanelor folosite de organele de control în întreprinderile mici și mijlocii din turism, care, de multe ori, au dus la falimentul acestor companii.

În ce privește autoritățile locale, reprezentate și ele la întâlnire de prefectul județului Constanța, Con-stantin Ion, și primarul interimar, Decebal Făgădău, patronii din turism s-au plâns că taxele și impozitele achitate către bugetul local se întorc în mică măsură în stațiunile turistice care le-au produs și că nu există transparență în ce privește cheltuirea banilor colectați din stațiuni.

Teodorovici i-a spus lui Ponta că e scump la Mamaia

În scurta sa vizită la Mamaia, premierul Ponta nu a apucat să-și dea seama dacă, într-adevăr, la Miami este mai ieftin decât la Mamaia, însă a spus că declarația cu pricina a făcut-o pentru că așa știa de la ministrul Teodorovici. "Așa m-a informat ministrul de Finanțe, că el vine mai des la Mamaia!", a declarat primul ministru, fără însă să precizeze ce măsuri va lua după discuțiile cu patronatul de pe litoral. "S-a tot încercat pentru turism un impozit specific, care să însemne proceduri mai simple, controale mai puține. Nu mai plătești celelalte taxe, ci ai niște criterii simple și clare, plătești o sumă fixă și, dacă ești bun, faci profit mai mare, dacă nu, ieși din piață", a explicat premierul, care a precizat că proiectul trebuie depus în Parlament ca inițiativă legislativă.

Comentează știrea

ath
22 august 2015
Capitalist in cărja-un posibil raspuns

Daca facem o comparatie intre Mamaia si Miami,trebuie sa comparam si capitalismul romanesc cu cel american,sa comparam mentalitatile si actorii politici din cele doua tari.Sa intram in mintea lui Obama si sa o inlocuim cu mintea lui Ponta.La fel facem si cu mentalitatile capitalistilor americani si roamani.Sa spunem ca Obama(cu mintea lui Ponta) si-a facut concediul la Mamaia. Intors in America,Obama declara pe aeroport ca la Mamaia este mai ieftin decat la Miami si se bucura ca la Acapulco(in tara vecina) sunt mai putini turisti americani. Doamne ajuta ! Hotelierii din Miami fac o criza de nervi.Il baga pe Obama intr-o sedinta la Miami.Hotelierii cer ajutoare federale,facilitati fiscale si sa se termine cu controalele ANAF-ului(american) si cu arestarile FBI-ului. In timpul asta,congresmenii americani isi tripleaza lefurile. Lefurile cresc si in restul administratiei americane,guvernatorii si Obama sunt primii pe lista, ca doar au crestere economoca.Lefurile guvernatorilor sunt marite ca sa-i opreasca din furat. Doctorii americani,profesorii,militarii,politistii cer si ei marirea salariilor ca altfel emigreaza in Mexic sau in Romania.Un grup de emigranti pakistanezi someri,canta si danseaza pe un porcoi de dolari americani. "Fara numar,fara numar.."-striga emigrantii pakistanezi. Obama zambeste impaciuitor si declara ca America are o crestere economica. Doamne ajuta ! Primarul orasului Miami se da cu zmeul in timpul programului.Toata vara se da cu zmeul pe plajele din Miami.Iarna pleaca in concediu la Mamaia, ca e mai ieftin.Primarul defileaza pe strazile din Miami insotit de 7 tinere fecioare.Spune ca face treaba asta ca sa atraga vapoarele cu turisti.Primarul se crede magnet. Mafia americana,contrabandistii,politicienii americani corupti sunt arestati pe capete."Este un atac la adresa democratiei americane,lasati oamenii sa fure"-striga un fel de Tariceanu al lor." Asa este,sa aparam bunatate de capitalism american"-aproba Obama(un fel de Ponta al lor).COMEDIE AMERICANA cu ACTORI ROMANI-un posibil raspuns.

DODO
22 august 2015
chiar, de ce ?

NU trebuie sa fie Miami ,ci sa redevina MAMAIA sa o recuperam din miinile smecherilor care au acaparat-o si care au facut-o varza ! ( sau Mazare ) Sa fie cineva care sa cearna elanul ,, investitorilor,,sa nu mai faca fiecare ce-l taie capul. Sintem satui de manelisme .

Cosmin
22 august 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

adevar
23 noiembrie 2015
adevar

In miami nu traiesc criminali iar Constanta este plina

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4604 secunde