De ce facilități beneficiază invalizii de război

312
De ce facilități beneficiază invalizii de război - facilitati1-1536248195.jpg

Articole de la același autor

Puținii invalizi de război care au mai rămas beneficiază, la ora actuală, de o indemnizație de la stat, cuantumul acesteia fiind stabilit în funcție de gradul de invaliditate pe care îl au.

Așadar, atât veteranii de război, cât și văduvele acestora beneficiază de indemnizație în cuantum stabilit prin lege. Potrivit reprezentanților Casei de Pensii, văduvele de veterani de război, care nu s-au recăsătorit, beneficiază de 50% din indemnizația de veteran de război și din renta lunară la care avea dreptul soțul decedat, respectiv 100% din indemnizația de veteran de război, dacă soții acestora nu au fost decorați cu ordine și medalii.

De asemenea, vârstnicii pot beneficia de rente, în cazul în care veteranilor de război le-au fost acordate ordine și medalii pentru faptele de arme săvârșite pe câmpul de luptă, drepturi ce se acordă în funcție de tipul decorației.

Alte facilități de care acestea se bucură sunt cele 12 călătorii gratuite, dus-întors, sau 24 de călătorii simple pe calea ferată; gratuități pe mijloacele de transport în comun; scutire de la plata impozitelor și taxelor locale; scutire de la plata abonamentului unui post telefonic; bilete de tratament gratuite.

În același timp, ei primesc un ajutor anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei termice și energiei electrice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5921 secunde