De ce e mai bine să-ți cumperi un televizor online decât din magazinele fizice

307

Articole recomandate

Un studiu realizat în SUA arată că clienții returnează între 5 și 10% din totalul cumpărăturilor făcute din magazine, dar procentul crește atunci când e vorba de cumpărături online: între 15 și 40%! Motivul? Sunt mai multe, dar printre cele mai simple explicații este că atunci când cumperi ceva online e mai simplu să faci retur! Când vine vorba de cumpărat produse electronice sau electrocasnice, mulți dintre noi încă avem reflexul de a o face mergând din magazin în magazin pentru a vedea fiecare model în parte și, acolo unde este cazul, pentru a-i proba funcționarea înainte de a cumpăra. 


Din păcate, această metodă presupune foarte mult timp pierdut și nici nu-ți oferă garanția celui mai mic preț pe care-l puteai plăti pentru produs. De aceea, poate că ar trebui să luăm în calcul mai des cumpărăturile online. 


Astăzi vom vorbi despre motivele pentru care e recomandabil să cumperi un televizor online:  


1. Șanse mai mari să obții cel mai mic preț cu putință Dacă atunci când umbli din magazin în magazin pentru a cumpăra un televizor nu ai nici garanția că vei găsi cel mai mic preț, până nu le vei vizita pe absolut toate, ceea ce este aproape imposibil, atunci când cumperi un televizor online poți determina acest preț foarte simplu, comparând ofertele din magazinele online și chiar și cele fizice. Există o mulțime de aplicații și de site-uri care compară prețurile de pe diferite site-uri, iar una dintre aceste aplicații este Pricy, care monitorizează peste 100 de magazine și-ți va arăta locul în care găsești cel mai mic preț la televizorul online dorit.


2. Poți să ții cont de părerile celorlalți cumpărători ai produsului pe care ți-l dorești Pe site-urile marilor retaileri online, există rubrica de Review-uri, unde clienții unui anumit produs își descriu gradul de mulțumire și de interacțiune cu produsul cumpărat. Alege-ți, așadar, un televizor online preferat și citește review-urile celorlalți cumpărători ai acelui televizor. Vei găsi avantajele și dezavantajele alegerii tale, precum și problemele cu care s-au confruntat de-a lungul timpului cei care au ales același tip de televizor online, de exemplu. E un bun mod de a te decide în cunoștință de cauză asupra unui produs sau a altuia. 


3. Transport gratuit acasă Dacă vei cumpăra un televizor dintr-un magazin fizic, de cele mai multe ori trebuie să ți-l cari singur acasă. Când comanzi un televizor online nu ai această problemă, acesta venind la tine la ușă, fără bătăi de cap și de cele mai multe ori fără costuri suplimentare. La eMAG, de exemplu, ai opțiunea de transport gratuit la televizoare, așa că nu te costă nimic, nici timp, nici bani, nici efort, să ai televizorul preferat acasă. 


 4. Returul este mai ușor și este gratuit Dacă din diverse motive, după un timp cuprins în 30 de zile te răzgândești cu privire la acel televizor online ales de tine, ai posibilitatea să-l returnezi gratuit, fără să dai socoteală pentru motivele pentru care ai decis să faci asta. În plus, așa cum spuneam în introducerea acestui articol, e mult mai simplu să faci asta online. Dacă ai cumpărat un televizor de la un magazin fizic, trebuie să te duci personal cu produsul înapoi pentru a-l returna. Când cumperi un televizor online, curierul face toată treaba în locul tău și ți-l va ridica de acasă.


5. Șanse mai mari să prinzi super oferte Dacă într-un magazin fizic, trebuie să ai un noroc chior să afli exact când sunt promoții sau scăderi de prețuri, la magazinele online este mult mai ușor, din doar câteva click-uri, să te interesezi de campaniile și ofertele de reduceri. Astfel, vei putea cumpăra un televizor online la un preț mult mai bun decât se vinde în mod normal, doar profitând de campaniile de reduceri pe care marii retaileri online le au în aproape toate perioadele anului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0654 secunde