€ 4.6635
£ 5.2853
$ 4.1283

Mai multe ştiri online:

De ce acte aveți nevoie pentru a obține ajutorul de deces

Ştire online publicată Miercuri, 12 Septembrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii Constanța, ajutorul de deces se acordă, după caz, pe baza următoarelor documente: cerere pentru acordarea ajutorului de deces; certificat de deces (original și copie); act de identitate al solicitantului (original și copie); acte de stare civila ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original și copie).

În afară de aceste acte, mai este nevoie de dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original și copie). Totodată, se va solicita actul medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale, prin care se atestă boala care l-a făcut inapt și data ivirii acesteia, în cazul copilului inapt în vârstă de peste 18 ani (original).

Nu în ultimul rând, se cere o adeverință care să certifice că, la data decesului, membrul de familie cu vârstă cuprinsă între 18 și 26 de ani urma o formă de învățământ organizată potrivit legii (original). 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8798 secunde