De Anul Nou vremea va fi caldă pe litoral și în țară

139
De Anul Nou vremea va fi caldă pe litoral și în țară - vreme-1514559899.jpg
Pentru cine se așteaptă la frig și zăpadă, trebuie să dea o fugă în zonele montane, pentru că în restul țării vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă a anului. 


Vremea va fi caldă în noaptea dintre ani, cu temperaturi de 3 - 4 grade Celsius în vestul țării, zona Moldovei și a Litoralului și de zero grade în București, iar în prima zi din 2018 valorile termice vor ajunge și la 14 grade Celsius, a declarat, vineri, pentru Agerpres, meteorologul de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Mihai Timu.

"În noaptea de Revelion va fi o vreme destul plăcută atât termic cât și în privința precipitațiilor. E adevărat că unele înnorări vor fi în partea de nord-vest și în centrul țării, dar numai izolat vor fi condiții pentru ploi slabe în Maramureș, iar în nordul Carpaților Orientali de lapoviță și ninsoare. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat, poate pe crestele cele mai înalte să aibă unele intensificări. Regimul termic va fi mai ridicat decât cel în mod obișnuit pentru noaptea de Revelion, pentru că ne așteptăm la minime care să pornească de la minus 5 și minus 4 grade Celsius în estul Transilvaniei și să se oprească la 3 - 4 grade Celsius în vestul țării, dar izolat și în Moldova sau în zona Litoralului", a precizat Timu.

Pentru luni, 1 ianuarie 2018, meteorologii anunță o vreme însorită și deosebit de caldă, la fel ca în prima zi de Crăciun, în multe zone din țară, iar maximele termice vor atinge și 14 grade Celsius. 

"În ceea ce privește prima zi de Anul Nou pare să fie o vreme identică cu ceea ce s-a întâmplat în prima zi de Crăciun în sensul că va fi o vreme însorită în multe zone, iar vremea se va încălzi și va deveni deosebit de calda în cea mai mare parte a țării la amiaza urmând să înregistrăm maxime de în general între 6 și 14 grade Celsius, cele mai ridicate valori în partea de sud și de est a României. De asemenea, o zi însorită va fi și în Capitală, în prima zi de an nou, cu o maximă ce va atinge 12 -13 grade Celsius", a menționat meteorologul de serviciu.

Potrivit sursei citate, din data de 2 ianuarie temperaturile se vor apropia de normalul perioadei, iar precipitațiile, mai ales sub formă de ploaie, se vor înmulți în unele zone din țară. "Începând cu data de 2 și 3 ianuarie temperaturile par să mai scadă un pic, iar precipitațiile să se înmulțească începând din vestul teritoriului și vorbim în principal de ploi", spune Timu.

În ceea ce privește zona montană, ninsorile vor lipsi în ultima zi din an și în prima din 2018, însă sunt în continuare condiții bune pentru schiat deoarece există un strat de zăpadă depus în zilele anterioare.

"Pentru zona montană, din păcate, ninsorile lipsesc la acest sfârșit de an chiar și în prima zi din noul an, poate doar în cea de-a doua să înceapă în zonele înalte. Norocul este că acolo avem un strat de zăpadă depus anterior și la altitudini de peste 1.500 de metri sunt totuși destule pârtii și condiții bune de schiat mai ales că se pot folosi și tunurile de zăpadă, dar atenție la riscul de avalanșă să nu se aventureze turiștii pe traseele nemarcate pentru că mai există în continuare risc de avalanșe", a subliniat meteorologul de serviciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 05 Noiembrie 2017
Stire din Social : Cum va fi vremea duminică, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4809 secunde