Datoriile se moștenesc? Cine achită obligațiile celor decedați

1506
3
Datoriile se moștenesc? Cine achită obligațiile celor decedați - fonddatoriilesemostenesc-1423070418.jpg

Articole de la același autor

Moștenirea este o procedură care provoacă, deseori, neînțelegeri și conflicte între membrii familiei. În cazul decesului unei rude, moștenitorii pot primi case, mașini și alte bunuri, însă aceștia ar putea prelua și datoriile defuncților, inclusiv creditele bancare.

Moștenirea reprezintă transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane în ființă, se menționează în Noul Cod civil. Acest termen nu include doar bunurile mobile și imobile pe care le primește succesorul, ci și datoriile pe care le avea defunctul la momentul decesului. E important de știut că moștenitorul nu poate accepta doar averea, lăsând la o parte datoriile. În momentul acceptării moștenirii, succesorul moștenește atât activul, cât și pasivul defunctului.

Potrivit articolului 1.114 alin. (2) din Noul Cod civil, datoriile defunctului pot fi plătite de către moștenitorii legali și legatarii universali, cei cărora defunctul le-a lăsat prin testament patrimoniul său, și cu titlul universal. În cazul în care există mai mulți moștenitori, moștenitorii legali, legatarii universali și cu titlul universal răspund pentru pasivul moștenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporțional cu cota fiecăruia. Moștenirea poate fi realizată pe două căi: conform testamentului, adică moș-tenire testamentară, sau în temeiul legii, adică moștenire legală.

Cum se împart datoriile între mai mulți moștenitori

Moștenitorilor nu li se va da unul sau altul din bunuri ori una sau alta din datoriile conținute în patrimoniu, ci, de exemplu, o treime din bunuri și o treime din datorii, dacă moștenitorii sunt în număr de trei; o pătrime din bunuri și o pătrime din datorii, dacă sunt patru. "Datoriile persoanei decedate sunt preluate de moștenitori. Datoriile se împart în cote legale între succesori, prevăzute în Codul civil, iar acest lucru depinde de clasa de moștenitori care vin la succesiune, în raport de cote la care sunt îndreptățiți moștenitorii. Acest lucru este valabil și pentru persoanele care au avut credite bancare și au decedat. Datoriile și succesiunile sunt plătite de moștenitori", a precizat avocatul Ion Popescu.

Cum putem renunța la moștenire

O modalitate prin care se poate evita preluarea unei datorii este renunțarea la moștenire, care se realizează printr-o declarație de renunțare care se încheie în formă autentică la notar. Potrivit articolului 1.120 alin. (3) din NCC, pentru informarea terților, declarația de renunțare se va înscrie, pe cheltuiala celui care renunță la moștenire, în registrul național notarial, ținut în format electronic, potrivit legii. 

Comentează știrea

rodica
5 februarie 2015
lucru pentru toti, simplu si repede!

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

adi
8 februarie 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected].

Stanciu Adrian
8 februarie 2015
Joc Online

http://www.marketglory.com/strategygame/Parmalat w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) Aș dori să prezinte o sursă de bani accesibilă oricărui utilizator de Internet. Nu te astepta sa castige bani atât de mult încât mâine va pleca la serviciu, dar in timp poate ajunge la zeci sau chiar sute de euro pe lună a face ceva care ne relaxeaza toți : pentru a juca . Câteva clicuri pe partea stângă și site-ul chiar ai terminat treaba. Nu trebuie să-și petreacă ore în fața calculatorului , la doar cateva minute in fiecare zi . - Tu trebuie să dea cel puțin 5 lupte zilnic pentru a vedea profit - Opțiunea de lucru ( venit zilnic ) Simulatorul MarketGlory este un simulator militar economic , politic , social și în care sunteți în stare să converti moneda virtuala in bani reali . Fiecare jucător are posibilitatea de a comunității MarketGlory : munca , înființat societăți , executați guvernul , recomanda trimiteri pentru a obține grade militare și de a construi propria organizație . Drumul spre succes în Piața Glory este personalizat pentru strategia fiecărui jucător nu a comunității Glory Market. Aici nu există nici o limită de timp , unii vor ajunge obiecte de repede și alții mai târziu . Este important să fie prezentă în piață Glorie și să dezvolte ceea ce vă oferă satisfacție în acest joc . Succesul este rezultatul unei activități care se bazează pe acțiune și perseverență . În fiecare domeniu al vieții care cu siguranță nu renunță și de a gestiona toate atinge obiectivele lor . O astfel de succes în Piața Glory vă oferă un venit substanțial în viața reală . Banii nu aduc fericirea , dar numărul lor . 1 euro real, care poate fi retrasla un moment dat , atunci când vei ajunge la 20 de euro. Oricine poate aduce adus zilnic 1-10 euro , dacă aveți răbdare și să se joace amandoi. Pentru mai multe informatii si pentru a va explica pasii care trebuiesc urmati ma puteti contacta din meniul jocului sau la YM stanciuadrian33

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3608 secunde