Daruri de Crăciun pentru zeci de copii și familii sărace, de la voluntarii United Hands România

148
Daruri de Crăciun pentru zeci de copii și familii sărace, de la voluntarii United Hands România - daruridecraciun-1545206518.jpg

Articole de la același autor

După multe acțiuni realizate în 2018 în beneficiul copiilor din centre de plasament (inclusiv prin campania Mână cu Mână) și în beneficiul familiilor sărace, pe data de 15 decembrie 2018 voluntarii Asociației United Hands România au realizat un eveniment caritabil în satul Nuntași, comuna Istria, județul Constanța. În prim-plan au fost copiii din această comunitate din mediul rural și familiile acestora, identificându-se cazuri sociale unde acțiunea să fie cu adevărat benefică.


"Există aici cel puțin 50 de copii a căror copilărie este amenințată de mediul în care trăiesc, cu multe limitări determinate de sărăcie. Se știe că sărăcia este un pericol major pentru sănătate, igienă, educație și implicit viitor. Le-am pregătit copiilor cadouri constând în jucării, hăinuțe, produse pentru igiena zilnică, precum și dulciuri și alimente de bază (dar și festive!) pentru familiile lor. Să le oferim un Crăciun măcar apropiat de cel "normal" în orice familie!", explică reprezentanții Asociației United Hands România.


Cadourile pentru copii au fost strânse în urma unei campanii de colectare inițiate pe Facebook. Constănțenii au răspuns invitației lansate de Asociația United Hands România și au bifat rapid lista de copii implicați în acțiune. Astfel, fiecare copil a primit câte un pachet adecvat genului și vârstei sale (de exemplu, cadou dedicat pentru fată de 10 ani sau băiat de 7 ani).


În plus, s-au strâns multe alimente neperisabile care au fost duse familiilor: ulei, făină, orez, mălai, zahăr, paste, conserve de pate etc. Un capitol important a fost cel de igienă, astfel că s-au colectat și ajutoare constând în detergenți de rufe și de vase, săpun, șampon și alte astfel de produse. 


Alături de partenerii de la Baschet Club Athletic Constanța, comunitatea locală din orașul Constanța și din împrejurimi a strâns jucării și dulciuri tot pentru familii afectate de sărăcie. Ajutorul total a fost așadar și mai consistent. Pe lângă acțiunea amplă din satul Nuntași, Asociația United Hands România a oferit și va mai oferi în luna decembrie 2019 ajutoare și altor familii din alte sate din județul Constanța, acolo unde nevoia este iminentă. De asemenea, pe 22 decembrie este planificată o nouă acțiune amplă, de această dată în satul Fântânele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4328 secunde