DANONE REACȚIONEAZĂ. Ce spun reprezentanții companiei despre iaurturile lor

2537
2
DANONE REACȚIONEAZĂ. Ce spun reprezentanții companiei despre iaurturile lor - 1-1456913373.jpg

Articole de la același autor

În urma opiniei "Liber la Danone și Muller? Preferăm lactatele Brădet!", reprezentanții Danone au transmis un drept la replică pe adresa redacției considerând că sunt necesare unele precizări în ce privește produsele lor.

Astfel, Cristina Popescu, directorul de Comunicare al Danone Europa Centrală și de Est, explică: "Vă informăm că Danone România achiziționează majoritatea (peste 95 la sută) laptelui folosit în fabrica sa din București de la fermieri români, cu unii dintre aceștia colaborând de peste 16 ani, de când Danone produce în România. Menționăm de asemenea că Danone România exportă o parte consistentă a producției din București în alte țări din regiune. Pentru știința dvs, Danone România este producător de lactate fermentate (iaurturi, smântână, sana, etc.)".


În ceea ce privește scandalul iaurturilor cu conținut de dioxină, reprezentanții Danone susțin că "Informația este complet falsă. Vă referiți probabil la retragerea preventivă pe care compania a efectuat-o în anul 2007, înainte de a avea rezultatele testelor asupra produselor sale, din dorința de a-și proteja consumatorii de orice risc, oricât de mic. Rezultatele testelor efectuate la un laborator european acreditat au arătat că produsele erau sigure pentru consum, nu există nicio depășire a limitelor legale, această concluzie fiind confirmată și de autoritățile locale. Considerăm că afirmația conform căreia Danone ar fi introdus cu bună știință un produs toxic în iaurturi este extrem de gravă", mai spune Cristina Popescu, directorul comunicare Danone.

Referitor la iaurturile Activia, se precizează "Iaurturile Activia sunt consumate de peste 30 de ani și în peste 70 de țări din întreaga lume. Puteți verifica pe internet faptul că în Statele Unite comunicarea Activia continuă cu menționarea beneficiilor produsului, conform reglementărilor în vigoare în această regiune".


Dreptul la replică se încheie cu completarea că "Danone România a investit peste 350 de milioane de lei în România, inclusiv în programe de susținere a dezvoltării fermelor mai mari sau mai mici din țară, din dorința de a crește calitatea laptelui pe care îl preluăm și îl prelucrăm și de a sprijini societatea românească în care ne desfășurăm activitatea". 


xxx


Pentru o corectă informare, precizăm că în 2007, la momentul iscării scandalului iaurturilor cu dioxină, însuși reprezentantul de atunci al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a confirmat că o anumită cantitate de iaurturi Danone contaminate cu dioxină ar fi fost deja vândută, refuzând să facă publice detalii despre cantitatea suspectă, pe motiv de confidențialitate. (http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1037124-cantitate-necunoscuta-iaurt-dioxina-ajuns-frigiderele-consumatorilor-romani.htm).


De asemenea, în ce privește iaurturile Activia, compania Danone a fost amendată în 2009, în Statele Unite ale Americii, cu suma de 35 de milioane de dolari, pentru publicitate falsă (http://ethicalnag.org/2009/10/06/yogurt/).



Comentează știrea

marinel
2 martie 2016
iogurtul si reclamele

Pina una-alta nu mi cumpar produse Danone, cit timp isi mentin reclamele la Haznale turnatorului. Punct.

alecu
3 martie 2016
as zice ca minte de ingheata apele

Cand vad chestia asta nu pot sa nu ma gandesc la declaratiile PR-istei de la Danone acum cativa ani, la TV...a fost o problema cu produsele lor...tipa zicea cam asta: Moderator: De unde luati laptele? Raspuns: Toate materiile prime sunt din import Moderator: Inclusiv lapte? Raspuns: Folosim materii prime.... Moderator: Deci folositi lapte sau nu? Raspuns: V-am spus, folosim diverse materii prime. A evitat sa spuna clar da sau nu, dar eu unul m-am lamurit.

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.3826 secunde