Dan Barna: Există foarte multe zone în țară unde prelungirea stării de urgență nu se justifică

191
Dan Barna: Există foarte multe zone în țară unde prelungirea stării de urgență nu se justifică - danbarna-1591709269.jpg

Articole recomandate

Președintele USR, Dan Barna, a declarat marți că decizia de prelungire sau nu a stării de alertă "depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta în susținerea unei eventuale solicitări", potrivit Digi24.


"Dinspre Guvern și dinspre Palatul Cotroceni ni se spune că starea de alertă ar urma să fie prelungită.(...) Poziția USR este aceea că decizia privind prelungirea sau nu a stării de alertă depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta în susținerea unei eventuale solicitări de prelungire a acestei stări de alertă. În momentul de față, din datele pe care le avem până acum, se poate sau există posibilitatea de prelungire a acestei stări de alertă în anumite locuri. 


Există foarte multe zone în țară, localități, municipii, zone foarte mari, unde prelungirea acesteia nu se justifică, cel puțin pe datele pe care le cunoaștem. De aceea, dacă Guvernul solicită acest lucru, așteptăm să vină cu niște date foarte concrete, cu niște rezultate de testare care să justifice această poziție. În acel moment, USR va putea să decidă dacă va susține sau nu prelungirea stării de alertă", a spus Barna la Palatul Parlamentului.


El a adăugat că USR refuză să intre "într-un poker din acesta politicianist" și a afirmat că partidul pe care îl conduce crede că sănătatea populației nu e o chestiune de poziționare politică, "sănătatea populației este prioritatea zero a acestei țări".


"Starea de alertă ar putea fi prelungită acolo unde se justifică, dar la nivel național, în momentul de față, pe datele curente, nu par să existe temeiuri. (...) În proiectul de lege care urmează să fie adoptat cu privire la această prelungire ar trebui să existe posibilitatea ca la nivelul unor localități, nu doar la nivelul regiunilor țării, în locuri punctuale, să fie menținută această situație, dacă este cazul.(...) Toate aceste măsuri trebuie luate cumva integrat pe situația reală epidemiologică pe care o avem într-un loc sau altul. 


Purtarea măștii la nivel național, în toate locurile și în localități unde sunt două-trei cazuri active sau nu mai este niciun caz activ, nu e totuși rezonabil. Toate măsurile, inclusiv cea privind purtarea măștii, trebuie integrate în contextul datelor legate de cazurile active reale, numărul de testări, pentru că dacă scade numărul de testări e posibil să avem și o falsă percepție de siguranță. În ultima perioadă am văzut o reducere a numărului de informații privind testarea", a menționat Barna.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.802 secunde