Dacia trimite din nou în șomaj tehnic 1.100 de angajați. Care este motivul

Marţi, 02 Iunie 2020
394
1100 de angajați ai uzinei Dacia din Mioveni intră din nou în în șomaj tehnic în perioada 2-30 iunie. Motivul este lipsa comenzilor. Măsura vine la nici o lună de la reluarea activității în uzina cu peste 15.000 de angajați.


Sunt trimiși în șomaj tehnic angajați de la secțiile Presaj și Mecanică. Potrivit companiei, activitatea este adaptată cererii comerciale, informează Digi24.


Potrivit liderilor de sindicat, cei 1.100 de salariați care vor sta acasă în șomaj tehnic sunt din secțiile care produc piese și subansamble pentru fabricile din Rusia, Maroc, Brazilia și Franța, care sunt închise.


"Cei care sunt în șomaj tehnic fac piese pentru alții. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noștri. (…) Din 15.000 de oameni, stăm acasă 1100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă" a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia.


760 de angajați din Secția Motoare nu vor mai veni la muncă până la finalul lunii iunie.


Dacia și-a reluat activitatea integral din data de 4 mai, însă acum se produc doar 1.180 de mașini pe zi, potrivit sindicaliștilor.


"Industria auto a fost afectată odată cu declanșarea crizei sanitare și în România, încă din luna februarie, când a fost înregistrat primul caz de infecție cu COVID–19 în țară. Activitatea de fabricație pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost suspendată și reluată gradual, începând din 21 aprilie, în acord cu partenerii sociali, prioritizând condițiile de igienă și securitate pentru protejarea sănătății angajaților noștri. Din 11 mai, activitatea celor două uzine se desfășoară în trei echipe, adaptând-o cererii comerciale. La sfârșitul lunii mai, cadența de fabricație a fost de 1200 de vehicule pe zi, iar în cursul lunii iunie, este prevazută creșterea acesteia, la 1300 de vehicule pe zi", arată Direcția Comunicare Groupe Renault România.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.3182 secunde