Cursurile de frizerie sunt la mare căutare

Miercuri, 03 Martie 2021, 14:42
260
În prima lună a anului în curs, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională, un număr de 632 persoane. Dintre acestea, 251 sunt şomeri, iar 270 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. 111 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, în perioada menţionată au fost organizate 18 programe de formare profesională gratuite, dintre care 12 programe de calificare/recalificare şi şase programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri sunt: operator introducere, prelucrare, lucrător în comerţ, frizer- coafor- manichiurist - pedichiurist, instalator instalaţii tehnico sanitare şi gaze, contabil, inspector/ referent resurse umane, mecanic auto etc. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.23 secunde