Cursuri gratuite pentru șomeri în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor

512
Cursuri gratuite pentru șomeri în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor - cd1c9e2b91547d954bec20a08db75938.jpg
Fundația "Giovanni Bosco" va organiza, timp de doi ani, cursuri gratuite pentru șomeri. Aceștia vor fi susținuți să se pregătească în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, iar, la finalul cursului, vor primi un certificat de calificare, recunoscut de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.
Proiectul, intitulat "Fii calificat într-o economie bazată pe cunoaștere! Program de pregătire pentru șomeri în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor", este cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul POS DRU, Axa Prioritară 5, "Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul Major de intervenție 5.1 - "Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare" și are ca obiective creșterea ratei de ocupare și facilitarea integrării pe piața muncii a șomerilor, persoanelor inactive și persoanelor din județul Constanța în căutarea unui loc de muncă, pentru a răspunde cerințelor potențialilor angajatori din sectoarele de profil, în sprijinul dezvoltării regionale, creșterii competitivității resurselor umane și promovării coeziunii economice și sociale. Proiectul a început la data de 1 iulie 2009 și va fi implementat pe o durată de doi ani.

Seminarii de informare în Constanța, Medgidia, Mangalia și Hârșova
Până în prezent au fost organizate mai multe seminarii de prezentare, atât în Constanța, cât și în Medgidia, Mangalia și Hâr-șova, fiind deja începute înscrie-rile. Programul se derulează în parteneriat între Fundația "Giovanni Bosco" - furnizor autorizat de formare profesională, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Constanța și Centro Nazionale Opere Salesiane - Formazione Aggiornamento Professionale, Venetto, Italia.
Beneficiarii direcți sunt șomeri, șomeri tineri, șomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă. Orice șomer cu vârsta de până în 45 de ani se poate înscrie în vederea selectării pentru a participa la specializare.
Cursurile în Tehnologia Informației și Comunicațiilor durează patru-cinci luni, timp în care șomerii realizează pregătirea teoretică și practică. La finalul cursului, în urma testărilor, primesc un certificat de calificare eliberat de Centrul Național de Formare Profesională a Adulților (CNFPA). De asemenea, pentru a-i ajuta să-și găsească un loc de muncă, vor face practică la diverși agenți economici.
"Previziunile noastre sunt ca nu mai puțin de 50% dintre șomeri să-și găsească un loc de muncă imediat după finalizarea pregătirii. Aceștia vor fi sprijiniți să poată frecventa cursurile, primind burse, care îi vor ajuta la acoperirea cheltuielilor necesare, de exemplu transportul în comun", a declarat, pentru "Cuget Liber", managerul proiectului, Andrei Munteanu. Cursurile vor fi susținute la sediul Fundației "Giovanni Bosco" din Constanța, pe str. Veniamin Costache, nr. 66., de către profesori specializați români și străini.
În prezent, se realizează selecția primilor beneficiari ai cursului care va debuta la începutul anului 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6052 secunde