Curs de inițiere pentru scafandri, la Constanța

250
Curs de inițiere pentru scafandri, la Constanța - cursdeinitiere-1569962252.jpg

Articole de la același autor

19 persoane participă, timp de aproape două luni de zile, la cel mai nou curs de inițiere scafandru. Cursul este organizat de Școala de Scafandri cu scopul de a forma participanții ca scafandri autonomi cu circuit deschis. La final, aceștia vor fi atestați pentru executarea în siguranță a activităților de scufundare cu aer comprimat până la adâncimea de 25 de metri. 
În cele opt săptămâni de pregătire, cei 19 cursanți vor parcurge patru module de pregătire, care vor cuprinde noțiuni și aspecte teoretice, adaptarea organismului la mediul acvatic, inițierea în scufundare și aplicații practice ale scufundărilor. Aceste module se vor desfășura la sediul Centrului de Scafandri, în bazinul de înot al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și în raioane ale Mării Negre. 


Absolvenții cursului de inițiere vor primi un certificat eliberat sub autoritatea Ministerului Educației Naționale și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, care le va oferi oportunitatea de desfășurare a activității de scafandru profesionist, atât pe teritoriul României, cât și în granițele celorlalte state din Uniunea Europeană. 


"În cei peste 50 de ani de activitate, Centrul de Scafandri, unica instituție acreditată de reglementările naționale din România pentru formarea profesională a scafandrilor, a atestat peste 3.000 de scafandri militari și civili, prin diferite tipuri de cursuri, pentru toate gamele de adâncimi și pentru diferite tipuri de lucrări subacvatice și aparate de respirat sub apă", precizează reprezentanții Forțelor Navale Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5231 secunde