Curățenie de toamnă în turism! ANT a ridicat licența agențiilor de turism fără poliță de asigurare

761
Curățenie de toamnă în turism! ANT a ridicat licența agențiilor de turism fără poliță de asigurare - curateniedetoamna-1475684045.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.000 de agenții de turism, din care câteva zeci din Constanța, au rămas fără licență deoarece nu au putut face dovada poliței de asigurare pentru clienții lor. Autoritatea Națională pentru Turism a anunțat, marți seară, că a publicat retragerea în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism, din următoarele considerente.

Conform legislației în vigoare, este interzisă desfășurarea de activități turistice specifice agențiilor de turism de către operatorii economici cu licența de turism expirată sau fără deținerea poliței valabile de asigurare.

Lista agențiilor de turism care nu au făcut dovada deținerii poliței valabile de asigurare au fost făcute publice pe site-ul www.turism.gov.ro încă din luna martie. Ulterior, Direcția Generală Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism a notificat, pentru a doua oară, toți operatorii economici care nu au făcut dovada poliței de asigurare valabile, iar agențiilor care nu s-au conformat li s-a retras licența. "Măsura de retragere în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici în cauză asigură întărirea disciplinei privind comercializarea pachetelor de servicii turistice și totodată protecție persoanelor fizice și juridice contractante", explică Anca Pavel Nedea, președintele ANT.

Nume sonore și agenții cu reputație

Astfel, de la data publicării, operatorii economici care figurează în listă nu mai pot desfășura activități specifice agențiilor de turism, conform prevederilor legale privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare.

Din Constanța, pe lista cu pricina figurează agențiile de turism Mareea, Litoral, Neptun Olimp, S.C. Triumph Comtur SRL, din Mamaia, S.C. Mamaia S.A. și S.C. Aurora Mamaia SRL, din stațiunea Mamaia, Latina Escapade, Mistral Voyages, Zeta, Arrow Tours, Regent Tour Constanța, Stela Holiday, Ro Tur Travel, Paradis Vacanțe de Vis, Sun Paradise, City Travel, Avantaj Tour, Euroinvest Tour, Div Travel, Reve Tour, Auralife Travel Agency, X Travel, Mapamond D.S. Travel, Immo Tour Travel, Inna Travel, Bulevard Travel, Yan City Company, Voyage, Go2Holiday Ro, Irra Magic Travel, Royal Voyages, Latina Itineraires, Fati Events & Travel, Full Moon Consulting, Perfect Fly, Royal Trip, Pai Carmen Tour, Almara Travel, Fanfara Travel & Congress Management, Play Travel, New Era Travel, Idea Travel & Business, R B Travel, Eurocity Tour, Jupiter Travel, Monde Tour, Adagio Travel, Travel Plus 2015, Andy Travel Pro, Eastern Holidays.

Deși în listă apar nume sonore și agenții cu reputație bună, este bine de știut că acestea funcționează în continuare, dar pe alte firme decât cele radiate. "Întrucât a apărut lista licențelor retrase, pentru a nu exista confuzii, vă informăm că agenția noastră funcționează legal în baza licenței 1846 cu numele Paradis emisă pe societatea Amarino SRL. Vă informăm ca S.C. Amarino SRL s-a înființat în anul 1994, iar licența este obținută pe această firma în anul 2000 odată cu prima noastră zi de funcționare ca agenție de turism. Licența Paradis Vacanțe de Vis a fost folosită pentru servicii turistice pe o firmă care nu mai desfașoară activități economice de peste trei ani", ne-a declarat Camelia Ciurea, director ge-neral Amarino SRL, agenția Paradis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5679 secunde