Mizeriile Constanței

Curat infect, monșer, pe strada București!

528
Curat infect, monșer, pe strada București! - 35e7d0aa2baea7448e384bb1d05df06a.jpg
În vara lui 2009 se făcea mare tevatură prin țară din cauza gropilor de gunoi neconforme de la marginea satelor, unde țăranii obișnuiau să arunce resturile alimentare sau gunoiul de la animale. "Trebuie închise, ne fac țara de rușine", susțineau responsabilii de mediu, în vreme ce primarii din mediul rural cereau îndurare, invocând lipsa fondurilor necesare pentru desființarea lor. Cu chiu cu vai, când amenințați cu amenzi usturătoare, când păsuiți, sătenii au acoperit gropile cu pământ și au intrat în rând cu europenii, plătind bani grei pentru a transporta gunoiul la rampe ecologice.
La țară s-a putut schimba ceva. În mijlocul orașului (sau ar trebui să spun al civilizației?), spațiile verzi dintre blocuri sunt transformate în gropi de gunoi. Procesul are loc cu oblăduirea autorităților, care nu se preocupă nici să strângă resturile, nici să-i amendeze pe cei care se debarasează de ele în acest mod. Din păcate, astfel de exemple sunt la tot pasul în municipiul Constanța.
O zonă care nu face cinste orașului nostru este la intersecția străzilor București și Oborului. Pe terenul respectiv, prin anii ’90 a fost demarată construcția unei săli de sport. Lucrarea nu a fost finalizată, clădirea și-a schimbat de câteva ori proprietarul, dar construcția se află în același stadiu și astăzi. A devenit însă adăpost pentru oamenii străzii, iar terenul din vecinătate este la îndemână pentru cei care vor să se descotorosească de vechiturile de prin casă, de sacii cu materiale de construcție nefolositoare, de PET-uri și resturi alimentare. Ce mai, o veritabilă groapă de gunoi! Nu pare să conteze, nici pentru cei care aruncă gunoiul aici, nici pentru cei care ar fi trebuit să prevină acest fapt, că locul a fost transformat într-un focar de infecție și sunt în pericol atât locuitorii din zonă, cât și elevii care învață în liceul din imediata apropiere.
v v v
Vă prezentăm în ziarul Cuget Liber fotografii care ilustrează starea precară de curățenie a orașului, lipsa de grijă a edililor atât pentru centru, cât și pentru periferii. Știm că și dumneavoastră vedeți, în fiecare zi, priveliști respingătoare, care nu se potrivesc unui oraș european, al doilea ca mărime din România. Fotografiați-le și trimiteți imaginile la redacția Cuget Liber! ([email protected]).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Octombrie 2010
Stire din Social : Strada Traian, ciuruită de noi cratere
Pagina a fost generata in 1.5632 secunde