Cupa liceelor la aruncarea la coș cu pet-uri

402
Liceenii constănțeni s-au în-trecut vineri, 23 octombrie, să-și arate interesul pentru protejarea mediului. Mai ales că nu a fost vorba de o acțiune de colectare a gunoaielor, ci de una mai apropiată de vârsta lor, cum ar fi baschetul.
Tinerii au fost provocați de Agenția de Monitorizare a Presei și organizația nonguvernametală "Mare Nostrum" la un campionat de bascketpet, aruncat la coș cu pet-uri. Evenimentul, intitulat "BascketPET"- Cupa liceelor la reciclat PET-uri a avut loc la Liceul "Ovidius".
La competiție s-au înscris 31 de participanți de la instituția gazdă și Colegiul Național "Mihai Eminescu". Elevii au demonstrat organizatorilor, colegilor și pro-fesorilor că știu să arunce la coș și mai mult decât atât, că știu să recicleze PET-urile corect. De data aceasta, PET-urile au jucat rol de mingii, într-un exercițiu ecologic de imaginație.
Cu numai câteva minute înainte de debutul concursului, participanții au început încălzirile de rigoare și au exersat abilitățile de a da PET-urile la coș. Distracția și voia bună au fost repede înlocuite de responsabilitate, în momentul în care a început competiția. Susținătorii și-au încurajat preferații, care, emoționați de atâtea aplauze, nu au reușit să nimerească din prima coșul. Fiecare participant a avut dreptul la trei încercări, iar fiecare încercare reușită a fost notată de către reprezentanții Agenției de Monitorizare a Presei cu un punct.
La final, câștigători la puncte au fost reprezentanții Liceului "Ovidius", care au reușit să acumuleze 13 puncte, față de cele 10 ale competitorilor de la Colegiul Național "Mihai Eminescu". Însă gustul înfrângerii nu a fost atât de amar, pentru că premiul pentru "Cel mai bun aruncător de PET-uri" a fost câștigat de Florentina Handuri, elevă în cadrul Colegiului Național "Mihai Eminescu".
Atât elevii înscriși, cât și susținătorii au primit premii din partea organizatorilor, constând în rucsaci, agende, tricouri și mingi. Acțiunea BasketPET face parte din cadrul campaniei naționale inițiate de Agenția de Monitorizare a Presei și este susținută financiar de ECOROM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.7576 secunde