Mai multe ştiri online:

Cum vă puteți relua concediul de creștere a copilului

Ştire online publicată Luni, 10 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Vreți să vă prelungiți sau să vă reluați concediul de creștere a copilului și nu puteți din cauza desființării angajatorului sau a încetării raporturilor de muncă? În aceste condiții, au precizat reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Constanța, prelungirea sau reluarea concediului și a indemnizației aferente sa face numai pe bază de cerere și un document doveditor care să ateste că persoana nu se află în raport de muncă/de serviciu. Acest document, poate fi,
după caz: adeverința eliberată de Inspectoratul Teritorial de Muncă, în condițiile legii, în situația desființării angajatorului sau a încetării raporturilor de muncă, prin care se atestă faptul că raportul de muncă al persoanei stabilit cu angajatorul în cauză a încetat. 


În plus, se solicită la dosar o adeverință eliberată de angajatorul cu care persoana a avut stabilit raportul de muncă, prin care se atestă că raportul de muncă sau, după caz, de serviciu al persoanei stabilit cu angajatorul în cauză a încetat. De asemenea, este necesară o adeverință eliberată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin care se atestă că persoana este înregistrată în evidența acestei agenții ca șomer și beneficiază, după caz, de indemnizație de șomaj.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.724 secunde