Cum vă puteți relua concediul de creștere a copilului

205
Cum vă puteți relua concediul de creștere a copilului - cumvaputetirelua1-1559242774.jpg

Articole de la același autor

Vreți să vă prelungiți sau să vă reluați concediul de creștere a copilului și nu puteți din cauza desființării angajatorului sau a încetării raporturilor de muncă? În aceste condiții, au precizat reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Constanța, prelungirea sau reluarea concediului și a indemnizației aferente sa face numai pe bază de cerere și un document doveditor care să ateste că persoana nu se află în raport de muncă/de serviciu. Acest document, poate fi, după caz: adeverința eliberată de Inspectoratul Teritorial de Muncă, în condițiile legii, în situația desființării angajatorului sau a încetării raporturilor de muncă, prin care se atestă faptul că raportul de muncă al persoanei stabilit cu angajatorul în cauză a încetat. 


În plus, se solicită la dosar o adeverință eliberată de angajatorul cu care persoana a avut stabilit raportul de muncă, prin care se atestă că raportul de muncă sau, după caz, de serviciu al persoanei stabilit cu
angajatorul în cauză a încetat. De asemenea, este necesară o adeverință eliberată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin care se atestă că persoana este înregistrată în evidența acestei agenții ca șomer și beneficiază, după caz, de indemnizație de șomaj.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6543 secunde