Cum vă puteți completa stagiul de cotizare la pensie

317
Cum vă puteți completa stagiul de cotizare la pensie - stagiu2-1572298898.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Casei de Pensii spun că orice contract de asigurare socială se poate încheia în scopul asigurării în sistemul public de pensii în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă sau în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie. Acest contract de asigurare socială se încheie între persoana interesată sau, după caz, tutorele, curatorul ori mandatarul acesteia desemnat prin procură specială și Casa Județeană de Pensii.


Începând de anul trecut, baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, care nu poate fi mai mic decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
Plata contribuției de asigurări sociale se face lunar de către persoanele asigurate sau, în numele lor, de către orice altă persoană, în contul Casei de Pensii. În ceea ce privește plata contribuției de asigurări sociale, aceasta se poate face și anticipat, pe o perioadă de cel mult 12 luni. Termenul de plată a contribuției de asigurări sociale este până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează plata.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3818 secunde