CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI. Ce spun meteorologii despre ploi și temperaturi

572
CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI. Ce spun meteorologii despre ploi și temperaturi - 88042383x2700x467-1539587032.jpg

Articole recomandate

Vremea se va menține, în general, caldă pe parcursul următoarelor patru săptămâni, valorile termice situându-se în limitele climatologice normale ale perioadei, reiese din prognoza specială publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 15 octombrie - 12 noiembrie 2018, potrivit Agerpres.


Din punct de vedere al precipitațiilor există posibilitatea unui excedent, în debutul lunii noiembrie, mai ales în zonele de munte.

Astfel, în săptămâna 15 - 22 octombrie, temperatura aerului se va situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara. Precipitațiile vor fi, în general, deficitare la nivelul întregului teritoriu.


Totodată, pe durata intervalului 22 - 29 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul termic al săptămânii în vestul teritoriului, cu posibilitatea de a fi ușor mai ridicate în rest. Regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de normalul săptămânii în regiunile sud-estice și excedentar în restul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 29 octombrie - 5 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval în regiunile vestice și centrale, respectiv ușor mai ridicate decât acestea în restul teritoriului. Pe durata aceluiași interval cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de normalul perioadei, cu posibilitatea de a exista un ușor excedent local în zonele de munte, precum și în regiunile sudice, estice și centrale.

În prima parte a lunii noiembrie (5-12), temperatura aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această săptămână la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de cel normal al perioadei, cu posibilitatea unui ușor excedent local în zonele de munte.

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Prognoza estimează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993 - 2016, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end,  la Constanța
Sâmbătă, 06 Octombrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea,  în week-end,  la Constanța
Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5641 secunde