Cum va arăta stațiunea Mamaia în următorii ani

4849
16
Cum va arăta stațiunea Mamaia în următorii ani - mamaiahoteluri15-1361389137.jpg
Primăria Constanța a publicat, pe site-ul său, proiectul pentru noul Plan Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia. Acesta trebuie reactualizat după ce în luna mai 2011, instanța a anulat PUZ-ul anterior. Între timp, autorizațiile de construcție s-au dat în baza unui Plan Urbanistic de Detaliu din anul 2007. Așa se impune reali-zarea unui nou PUZ, mai ales că autoritățile locale au planuri mari cu bătrânica stațiune. 

Din memoriul general al proiectului reiese că noul PUZ are în vedere reorganizarea rețelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistică în funcție de caracteristicile structurii urbane, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic și circulația terenurilor, precum și protejarea monumentelor.

Pe lângă variantele de petrecere a timpului liber în stațiune, deja binecunoscute, se vrea realizarea unui heliport, realizarea de lo-cuințe secundare - pentru asigurarea unei populații perma-nente, dar și recuperarea terenului din mare, amplasarea unei marine de 200 de metri în largul mării, crearea de complexe turistice cu turnuri de până la 22 de etaje, amenajarea unui port pentru ambarcațiuni, amenajarea falezei spre mare și amenajarea de parcaje.

Insule în larg

Pentru că Mamaia duce lipsă de teren, o opțiune pentru a oferi protecția plajei și de a crea dezvoltare suplimentară ar fi recuperarea terenului din largul mării sub forma unor insule care să se întindă paralel cu plaja pe aproximativ 200 metri de la linia actuală a țărmului. Insulele ar putea fi dispuse în pachete pentru dezvoltări de hoteluri, locuințe și alte destinații, în timp ce partea dinspre țărm ar putea oferi o valoroasă suprafața de plajă pentru stațiune.

În spatele insulelor, lagunele adăpostite ar crea o gamă de oportunități pentru practicarea sigură și la adăpost a sporturilor la Mamaia. Toate acestea ar putea fi realizate cu fonduri de la bugetul de stat, dar și din alte surse, neprecizare de proiectul PUZ-ului. 


Noul centru al stațiunii

Conform noului plan, noul centru al stațiunii este zona Cazinoului din Mamaia. Astfel, pentru a realiza un centru divers și atractiv al stațiunii Mamaia cu aspectul unei stațiuni urbane, se propune dezvoltarea acestei zone cu o densitate a multiplelor utilizări relativ mare, care să formeze o marcă vizuală distinctă a semnelor de reper pe uscat și care să asigure dezvoltări de înaltă calitate pentru vizitatori.

Zona a fost deja identificată de administrația locală ca fiind adecvată pentru redezvoltarea unui complex al portului de ambarcațiuni, care este amplasat la 200 metri în largul mării cu o adâncime a apei suficientă pentru acostarea iahturilor cu chila.

Pasarela de la Satul de Vacanță

Trecerea din Satul de Vacanță spre Piațeta Perla - zona de început a Promenadei Mamaia - se va realiza prin intermediul unei pasarele pietonale. Astfel, toate spațiile verzi existente, vor fi desființate, lăsând loc unei piețe deschise, ample.

Teleski nautic

Administrația publică locală are deja elaborat un proiect care va duce la diversificarea ofertei turistice existente, proiect aprobat prin H.C.L.M., situat pe luciul de apă al Lacului Siutghiol.

Investiția, se va realiza pe două amplasamente, unul situat pe oglinda de apă a Lacului Siutghiol (instalația de teleski) și unul la sol pentru construcția aferentă acestei instalații. Zona propusă pentru amplasarea complexului de teleschi se află în apropiere de intrarea în stațiunea Mamaia, vizavi de Parcul Aquamagic, pe malul lacului Siutghiol. Zona de start este propusă în partea de est a Lacului Siutghiol, pe malul acestuia. Acesta necesită realizarea unui ponton cu o rampă de lansare pentru skiori. În imediata vecinătate a pontonului vor exista bărcile de salvare și rampa pentru bărci de salvare. Tot în zona de start, pe malul lacului, se va amplasa o construcție pentru echipamentele necesare teleschi cu o terasă de alimentație publică. Această construcție va avea regim de înălțime P+1E și va respecta retragerea de minimum cinci metri de la malul lacului, fâșie de teren care constituie zona de protecție a lacului.

Orășel lacustru

În noul PUZ se face referire și la un proiect spectaculos, care ar avea ca scop diversificarea ofertei turistice. Este vorba de Orășelul lacustru, aprobat deja prin H.C.L.M. nr.581/2008, situat în largul Lacului Siutghiol. Investiția se va realiza în zona hotelului Caraiman. Insula va avea o suprafață totală de aproximativ cinci hectare, iar suprafața necesară pasarelei de acces va fi de 6.000 metri pătrați, ceea ce înseamnă că suprafața totală a amplasamentului pentru insulă și pasarela de acces va fi de 5,4 hectare.

Orășelul lacustru va cuprinde spații comerciale și de alimentație publică, opt construcții cu funcțiu-nea de spații comerciale, restaurante, baruri, terase, cu regim de înălțime P+1E, un centru comercial cu suprafața construită de 4.220,00 mp și regim de înălțime S+P+1E, amplasat în mijlocul insulei, două discoteci cu suprafețe construite cuprinse între 420 mp și 1.200 mp și regim de înăl-țime parter și P+1E, o construcție cu funcțiunea de școală nautică cu suprafața de 70 mp, o construcție-acces, cu suprafața de 60 mp, grupuri sanitare, platformă pietonală, cu scări și rampe, un mini-port de agrement pentru ambarcațiuni de mici dimensiuni și o zonă de spații verzi și plantate.

Insula va avea forma unei frunze de arțar și o suprafață totală construită de aproximativ cinci hectare, suprafața lacului fiind de 100 de hectare. Legătura dintre insulă și stațiune se va realiza printr-o pasarelă, pe care se va putea circula cu trenul, cu mașina (doar pentru apro-vizionare, pompieri, etc. nu și pentru public) sau pietonal.



Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tavi
21 februarie 2013
Din ciclul 'Ce a mai visat Drogatul...'

Votati Mazare, dragi pensionari!

un constantean
21 februarie 2013
un oras nedezvoltat

nu mai dati vina pe pensionari , jolly joker fraudeaza la vot din cauza lui , acest oras a ramas in urma Bv, Sb si Tm pana si TL este mai curata

Un fleac
21 februarie 2013
SRL

Aici gasiti de toate . . http://www.facebook.com/pages/Forumul-constantenilor/451355471587283 . . Singurul lucru de care-i pasa lui Mazare este sa-si conserve baza de votanti. Pe scurt : - Mazare a primit in vara aprox 88.000 de voturi - In orasul Constanta sunt 49.000 de beneficiari de ajutoare sociale. Intrucat sunt mai disciplinati decat restul populatiei si de teama sa nu-si piarda privilegiile au mers la vot in numar mai mare decat restul populatiei - cel putin 80% adica cca 40.000 votanti garantati. - La acestia se adauga cel putin 50% rudele lor de gr.I (sot/ sotie, copii) care din aceleasi motive il voteaza pe Mazare adica inca 20.000 votanti - Putem accepta ca din totalul de 130.000 persoane care s-au prezentat la vot un procent rezonabil de 15-20% ( max 26.000 persoane) l-au votat sincer pe Mazare, convinsi ca face lucruri bune. Adunam : 40.000 + 20.000 + 26.000 = 86.000 votanti Sigur, cifrele de mai sus suporta comentarii, dar in mare cred ca ne arata cum reuseste Mazare sa ajunga primar ani la rand, sfidand opinia publica, fara sa-i pese cu adevarat de ceea ce face. De aceea nu are interes sa creeze locuri de munca si sa dezvolte industria. Ar disparea asistatii, votantii lui fideli. Daca si restul constantenilor ar fi iesit in numar mare la vot, Mazare n-ar mai fi fost asa sigur reales primar.

constantean
21 februarie 2013
mizerie

nr 2 are dreptate, ct cel mai murdar oras ,caini peste tot,carute pe str.orasului,b.st. delavrancea se circula pe un singur sens din cauza taximetristilor care stationeaza fara sa aiba statie,pol. locala pt ce este platita din banii nostrii,lipsa parcuri, parcari,locuri joaca copii,mazare are grija doar de mamaia,locul lui de maimutareli,are grija de noi

Sile
21 februarie 2013
Voteaza

Rationament corect. Si in pus atentie Constanteni : se ocupa numai de Mamaia pentru ca de acolo vine profitul . Restul ZERO !

Răspuns la: SRL
Adăugat de : Un fleac, 21 februarie 2013
Aici gasiti de toate . . http://www.facebook.com/pages/Forumul-constantenilor/451355471587283 . . Singurul lucru de care-i pasa lui Mazare este...
admirator
21 februarie 2013
da' cum se face

ca in Constanta si pe plaja "Modern" nu te poti misca de maidanezi, iar in Mamaia pauza? Uite unde se duc banii constantenilor......... pentru profitul lor personal! Totusi, le scapa un lucru: Mamaia viitorului nu va mai avea plaja... Se stie de ce. Deci toate investitiile astea sunt al naibii de riscante......

ath
21 februarie 2013
Smintelopolis

Inca nu-mi sau seama daca articolul dvs.este un pamflet subtil la adresa lui Mazare sau este Oda pentru My Fuhrer. Daca ati scris un pamflet,va rog sa primiti omagiile mele. Noul PUZ are alte calcule la baza. Mazare vrea sa ne spuna ceva de genul asta: "Dragii votaci,eu nu pot sa realizez un asemenea plan grandios decat in urmatoarele 20 mandate de primar. Acest plan grandios se va materializa cu ajutorul dvs,si cu ajutorul unui guvern pesedist cinstit sprijinit de un penelist smintit. CU VICTOR PONTA EU FAC TREABA ! PSD NU MINTE,VICTOR PONTA PRESEDINTE ! CU MAZARE INAINTE !". In oraselul lacustru,"pestele" smintit este rege. Draga Cuget Liber,daca vreti sa coboram cu picioarele pe pamant haideti sa lamurim cateva intrebari: 1-La ce-mi foloseste mie un oras de marimea unui Smintelopolis ? 2-Noi constantenii suportam cheltuielile de acolo sau hotelierii lui Mazare ? 3-Ce beneficii am eu ca simplu platitor de impozite ? Eu platesc impozite pentru Constanta,nu platesc pentru fericirea hotelierilor din Mamaia. 4- De ce trebuie sa suport eu megalomania lui Mazare ? 5-De ce trebuie sa investesc eu in fundul lui Mazare si in buzunarele hotelierilor. Sa aflam cati constanteni lucreaza azi in Mamaia si cati vor lucra in viitor. "Ingineru" nautic a pus mana pe creion ? Incepand cu anul 1980, numai pe scara mea s-au nascut 15 copii. Din 15 copii ajunsi la maturitate,niciunul nu lucreaza in Constanta sau in Mamaia.Cel mai fericit are un serviciu la Bucuresti,in rest toti sunt plecati aiurea prin toata lumea.Si atunci,la ce-mi trebuie mie un Smintelopolis lacustru ?

Miruna
21 februarie 2013
no comment

adica depinde daca va continua dictatura clanului mazare et co

Recuperamdatorii
21 februarie 2013
recuperamdatorii

Recuperam in conditii legale, datorii pe care le aveti de incasat de la firme,persoane,actiuni FNI etc.Informatii la www.recuperamdatorii.ro, mobil 0722728192,tel/fax 0230257760.

alice
21 februarie 2013
da,

evident ca Tulcea este mai curata! Dar acolo populatia voteaza cu cap nu pe ajutoare sociale :) Tulcea a devenit un orasel ( de provincie !) foarte curat si frumusel. Dar Tulcea are primar nu paiatza. L-ati vazut pe Hogea de la Tulcea dansand cu braziliencele sau imbracat ca la circ? Nu. El are timp de oras nu de pitzipoance.

Răspuns la: un oras nedezvoltat
Adăugat de : un constantean, 21 februarie 2013
nu mai dati vina pe pensionari , jolly joker fraudeaza la vot din cauza lui , acest oras a ramas in urma Bv, Sb si Tm pana si TL este mai curata
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Primăria Constanța nu are datorii"
Pagina a fost generata in 0.834 secunde