Cum te poți înscrie în audiență la Avocatul Poporului

666
1
Cum te poți înscrie în audiență la Avocatul Poporului - audientelaavocatulpoporului-1497888798.jpg
Cetățenii care consideră că o instituție publică le-a încălcat anumite drepturi pot solicita o audiență la Avocatul Poporului. Mâine, reprezentanții instituției Avocatul Poporului - Biroul teritorial Constanța vor fi prezenți în Medgidia și Cernavodă, la sediul celor două primării, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții. 


Activitatea se va desfășura la sediul Primăriei Medgidia, începând cu ora 9, și la sediul Primăriei Cernavodă, începând cu ora 11, în spațiul pus la dispoziție. Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe de timbru. Pentru primirea în audiență este necesară programarea în prealabil, la numărul de telefon 0241/550.544, însă toate persoanele care se vor prezenta vor putea să-și expună problemele în audiență. Persoanele care nu pot ajunge în ziua programată pot veni la sediul Biroului teritorial Constanța, la programul zilnic de audiențe (excepție în zilele de deplasări în teritoriu), de luni până joi, între orele 9,00 - 16,00.


"Avocatul Poporului poate interveni în cazul refuzului autorităților publice centrale sau locale de a comunica răspunsul la o petiție, în termen legal, indiferent de obiectul acesteia sau în cazul refuzului primăriilor de a sprijini la completarea dosarelor, persoanele îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate (potrivit Circularelor ANRP), tergiversarea emiterii și eliberării titlurilor de proprietate, refuzul punerii efective în posesie a persoanelor îndreptățite la restituirea terenurilor și eliberarea titlului de proprietate, dar și pentru refuzul primăriilor de a pune în executare hotărâri judecătorești definitive prin care s-a stabilit dreptul de proprietate privată. De asemenea, Avocatul Poporului poate interveni în nesoluționarea în termen rezonabil a cererilor privind stabilirea drepturilor de pensie, a deciziilor de pensie, a deciziilor de recalculare a pensiei, suspendarea nelegală a plății pensiei. Instituția Avocatul Poporului contribuie la soluționarea pe cale amiabilă a conflictelor dintre persoanele fizice și autorități ale administrației publice, prin mediere și dialog, în scopul soluționării problemelor cetățenilor", explică Felicia Nedea, expert coordonator al Biroul teritorial Constanța al instituției Avocatul Poporului. 


Comentează știrea

Manda ionel
11 decembrie 2017
PETITIE

Ma numesc Manda Ionel si sant din comuna Tuzla jud Constanta si cu aceasta ocazie va aduc la cunostiinta ca am cumparat casa parinteasca de la mama si cele doua surori cu teren in suprafata de 840metri dar consiliul popular al comunei Tuzla mia trecut suprafata de 720m exact suprafata si partea celor trei din suprafata de 840m fara a ma pune si pe mine la socoteala ca sant fiul acelorasi parinti ,si eu nu puteam sa-mi cumpar si partea ce mi se cuvenea legal pentru intregirea proprietati,si mi-au facut acte pe suprafata de sapte sute si ceva de metri ceea ce nu e corect,deoarece noi am platit la consiliu pana la data,, cumparari,,in anul1990 suprafata de 840m ceea ce se regaseste si la momentul actual in curtea mea si nu pot sa-mi fac cadastru si celelalte de aceea va rog insistent a proceda in temeiul legi la cele necesare indrteptari acestei erori!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4761 secunde