Cum te poți debranșa de la RADET

Duminică, 07 Iulie 2013
4046
Constănțenii care nu mai vor să primească agent termic de la CET și care intenționează să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire au de întocmit un dosar destul de stufos cu documente. În primul rând, ei trebuie să aibă acordul vecinilor și să nu înregistreze datorii către RADET. Conform regulilor de anul trecut, consumatorii care vor să se deconecteze de la Regia Autonomă de Distribuire a Agentului Termic trebuie să meargă la registratura regiei pentru a cumpăra o cerere tipizată necesară obținerii avizului de debranșare. 

"Cererile pot fi ridicate de la registratura RADET din strada Badea Cârțan nr. 14 A. Cererea cuprinde criteriile cerute de legile în vigoare, respectiv Legea nr. 325 din 14 iulie 2006, Legea nr. 230 din 2007 și Ordinul ANRSC 91 din 20 martie 2007. Necompletarea tuturor datelor solicitate în anexele formularului, cât și neprezentarea documentelor necesare enumerate în procedura de debranșare atrage în consecință neaprobarea cererii de deconectare / debranșare. În cazul în care există debite către RADET, se respinge cererea de deconectare fără să se mai verifice restul documentelor depuse", explică Liliana Enache, purtătorul de cuvânt al RADET Constanța.

Numai cu acordul asociației de proprietari

Solicitantul trebuie să primească în prealabil aprobarea deconectării atât de la Asociația de Proprietari care convoacă adunarea generală, cât și de la vecinii cu care are pereți comuni. În baza acestor aprobări obținute, se parcurge procedura din Metodologie, iar RADET Constanța verifică dacă sunt îndeplinite cumulativ condițiile prevăzute de legile în vigoare și apoi emite avizul favorabil. După avizarea favorabilă, solicitantul achită taxa de deconectare ori debranșare, stinge datoriile față de RADET și primește împreună cu asociația de proprietari un proces verbal de constatare a deconectării / debranșării.

Peste 100 de cereri de deconectare

Până la această dată, RADET Constanța a primit 107 cereri privind eliberarea avizelor de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare. În 2012, au fost depuse 603 cereri de eliberare de aviz pentru deconectare. Din acestea, jumătate nu au primit aviz favorabil, din diferite motive. Cu toate acestea, mulți constănțeni s-au debranșat singuri, ilegal, caz în care li se poate impune refacerea integrală a instalației.

În prezent, din cei aproximativ 310.000 de locuitori ai orașului Constanța, aproape 270.000 sunt racordați la sistemul de alimentare cu energie termică produsă centralizat.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3517 secunde