CUM SUNTEM PĂCĂLIȚI! Legume și fructe din import, comercializate ca fiind românești

448
CUM SUNTEM PĂCĂLIȚI! Legume și fructe din import, comercializate ca fiind românești - 646x40411-1566898834.jpg

Articole recomandate

Inspectorii de la Ministerul Agriculturii au amendat mai mulți comercianți de legume și fructe pentru că aceștia vindeau produse de import, dar spuneau că sunt din producția românească.


Inspectorii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au sancționat cu 123.500 de lei și 118 avertismente operatori economici care comercializau legume și fructe din import ca fiind produse de origine autohtonă, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

De asemenea, aceștia verifică atestatele de producător pentru persoanele fizice existente în piață și asigură, împreună cu administrațiile piețelor, spațiul de comercializare distinct și semnalizat pentru produsele acestora.




Reprezentanții MADR susțin că toate legumele și fructele autohtone comercializate în piețele agroalimentare de către producătorii autohtoni persoane fizice și în hypermarket-uri de către cooperativele sau grupurile de producători din domeniul legume-fructe sunt sigure pentru consumatori.

"Până la această dată au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe și din toate bazinele de producție legumicolă din țară și au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se află în lucru. La toate probele analizate nu au fost constatate depășiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind îndeplinite standardele de calitate și neprezentând riscuri pentru consumatori", se menționează în comunicatul citat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8783 secunde