Cum sunt păcăliți constănțenii în service-urile auto

3804
10
Cum sunt păcăliți constănțenii în service-urile auto - fotofondserviceauto1-1432468479.jpg

Articole de la același autor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a desfășurat, în ultima lună, o amplă acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor la service-urile auto și la operatorii economici ce prestează servicii de vulcanizare.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanții Registrului Auto Român. În total, au fost controlați 68 de operatori economici, iar la mai mult de jumătate din aceștia au fost constatate abateri de la prevederile legale. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 30 de amenzi în valoare de peste 45.200 de lei și cinci avertismente.

Printre problemele identificate de comisarii Protecției Consumatorilor se numără situații foarte grave, cum ar fi lipsa autorizației tehnice de funcționare și efectuarea de reparații la care nu se dădea garanție. Mai mult decât atât, numeroși operatori economici din acest sector au fost bănuiți de practici incorecte, neprezentând tarifele la loc vizibil și fără echivoc.

"Principalele abateri constatate în timpul verificărilor au fost lipsa autorizației tehnice de funcționare, emisă de Registrul Auto Român, neasumarea de către prestatorii de servicii a unei perioade de garanție pentru serviciile prestate, conform propriei politici. În unele service-uri, tarifele nu erau indicate în mod vizibil și într-o formă neechivocă, ușor de citit. În plus, unii operatori economici nu specificau în nota de comandă timpii de execuție a lucrărilor de service", a declarat Lucian Lungoci, coordonatorul delegat al CJPC Constanța.

Aparatură și instrumente neverificate

Neregulile nu se opresc încă aici, căci patronii de service-uri sau vulcanizări au neglijat și afișarea informațiilor privind lucrările de service ce se prestau în cadrul unității, achiziționarea registrului auto de control și, ceea ce este și mai grav, utilizau aparatură și instrumente neverificate metrologic.

"Consumatorii să fie atenți atunci când apelează la service-urile auto pentru repararea automobilelor. Solicitarea

unui deviz pentru estimarea costurilor reparațiilor și a timpului necesar, întocmirea unei note de comandă, precum

și factura fiscală, sunt documente necesare în cazul în care consumatorii se consideră nedreptățiți", a mai recomandat șeful CJPC Constanța.

Comentează știrea

Unul dintre clientii inselati
25 mai 2015
Cum fura baietii sub umbrela protectoare a lui " sefu' "

Eu, Radu Mereanu din Constanta, proprietar de Volkswagen Passat 2012, in urma unei necesitati de schimbare bielete declar urmatoarele: Autoservice MATRIX AUTO, str. Aurel Vlaicu, zona inustriala vis-à-vis Arabesque, reprezinta un cuib de hoti organizati, incepand de la secretare, mecanici, inginer constatator etc. toti acestia "operand" in siguranta sub protectia umbrelei sefului, a carei fata prostituata plimba de ici-colo un S-Class nou la cafele prin oras. Baietii opereaza in felul urmator: secretara te tine de vorba, timp in care ti se comanda piesele, astepti cateva ore bune, timp in care baietii destepti iti pun piese de la dezmembrate aduse chipurile in tipla. Apoi, piesele noi pe care tu le platesti ajung la masinile alor client mai pretentiosi, care au legatura cu seful service-ului. Asadar, platesti o caruta de bani pentru niste tinichele luate de la dezmembrate sub falsa identitate de "piese noi". Am platit 16 milioane dupa ce initial ma ademenisera cu preturi rezonabile de cca 7 milioane pentru bielete si bucse. Au ajuns sa imi ceara 16 milioane, cand m-am dus sa ridic masina, mentionand ca au mai schimbat ei cate una-alta caci erau defecte. O mare teapa fratilor, in parte e si vina mea ca nu am stat pe ei, insa ca idee, daca mergeti sa luati o cafea, imediat va lucreaza la piese, va inlocuiesc diverse pe la motor, sunt un cuib de geambasi pusi pe furat. Am jurat ca nu mai merg la service-uri "autorizate" never ever. In Romania cel putin si la reprezentanta esti furat. Nu frate, sa nu mai aud de asemenea catacomb. Mai bine geambasul sigur din garaj, macar la ala poti veni sa-i dai una in cap daca iti greseste ceva. P.S. La o saptamana dupa interventia la service, masina a inceput sa scartaie precum marfarul. Ma duc la ei si imi refuza spusele, zicand ca am bagat-o pe teren offroad. Cata nesimtire, patronal nici nu vrea sa se implice, cei de la protectia consumatorului sunt mana in mana cu el. Chiar am ajuns bataia de joc a bisnitarilor? ANAF-ul ce face ????!!?

Tot eu
25 mai 2015
pana si Despina George a fost tras in piept

aaa.. inca ceva.. printre clientii inselati la MATRIX AUTO se afla si George Despina (hodorogitul cu implant de par care inca mai agata fete de la licee, chiar daca lui nu i se mai scoala de vreo 10 ani - sursa sigura de la fete). Acest Despina era nervos pentru ca pana si pe el l-au tras in piept geambasii de la MATRIX AUTO - i-au desfacut consola la BMW-ul seria 6 dupa care a detectat lipsa de componente originale.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Mihai raileanu
25 mai 2015
Teparii Andromeda service

Hotii de la Andromeda ( la iesire spre Valu) isi bat joc de fiecare masina pe care chipurile o repara. Mare Atentie!!!

matrix
25 mai 2015
NU RAUTATILOR

nu puteti denigra un service precum matrix. suntem prea seriosi si foarte corecti.

Anonim
25 mai 2015
Numai abureli

Daca tot se spune ca george despina a constatat ca i-au disparut piese de pe masina, de ce isi repara masina in continuare la acelasi service,la aceleasi persoane care i-au refacut masina cap-coada?asa ca "domnule Radu", spuneti numai minciuni,cred ca nici macar nu ati fost in acest service! Zilele trecute am fost sa imi ridic masina de acolo Porsche Cayenne,masina lovita frontal.sunt foarte multumit de treaba celor de la matrix.incepand de la vopsitorie ,tinichigerie pana la mecanica !

Alina
25 mai 2015
Service

Si eu am avut masina la reparat acolo, insa nu am decat cuvinte de lauda. Am fost informata de preturi imediat ce mi s'a facut constatarea, iar piesele schimbate le'am gasit in portbagaj. Am stat acolo cat mi'a fost reparata masina si m'am uitat pe camerele video din service, iar personalul a fost foarte amabil. Mie mi'a fost recomandat service'ul si o sa'l recomand si eu.

Client
26 mai 2015
omar escrocu

un tepar de mare clasa , care arde si pe masa

HA HA
26 mai 2015
OFTICA

INVIDIA SI OFTICA O SA VA OMOARE ,ZDRENTE FARA CARACTER !!! HA !!! HA!!!

daniela
25 iunie 2015
cea mai noua oferta de lucru

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Aprilie 2015
Stire din Social : Supermarket-urile, în vizorul OPC
Pagina a fost generata in 3.6522 secunde