Cum se va desfăşura, anul acesta, munca sezonieră în UK

441
Cum se va desfăşura, anul acesta, munca sezonieră în UK - munca-1617991291.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale începe distribuirea materialelor informative privind munca sezonieră în UK. Acestea au loc în cadrul campaniei „Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile pentru a fi protejat!”. Broşurile vor fi împărţite inclusiv în judeţul Constanţa, cu ajutorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă. De asemenea, în baza protocoalelor încheiate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi cu Ministerul Afacerilor Interne, materialele informative vor fi distribuite şi în gări, autogări, aeroporturi şi în vămi.

Scopul acestui demers este ca autorităţile să fie sigure că cetăţenii care decid să plece să muncească sezonier în UK îşi cunosc drepturile pe care le au şi ştiu cui să se adreseze dacă întâmpină probleme, pentru a evita, în acest fel, situaţiile de abuz asupra lucrătorilor români.

De precizat că cetăţenii unui stat membru al Uniunii Europene (alţii decât cei care deţin deja statutul de rezident, sau care au dreptul ca până la data de 30 iunie 2021 să se înscrie în sistemul EUSS /European Union Settlement Scheme), pot munci la fermele din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru o perioadă de până la şase luni.

Oferta de muncă se materializează într-un certificat de sponsorizare. Numărul de referinţă al certificatului de sponsorizare obţinut de la angajatorul acreditat este necesar pentru completarea formularului la depunerea aplicaţiei de obţinere a vizei de lucrător sezonier în agricultură. Certificatul de sponsorizare are valabilitate trei luni, iar angajatorul are posibilitatea de a oferi un certificat de sponsorizare pentru intrare multiplă, ceea ce va face posibilă revenirea repetată a lucrătorului sezonier pentru a desfăşura muncă plătită pentru acel angajator.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4988 secunde